Weather Icon

Οι ΗΠΑ προετοιμάζουν επιχείρηση για να “κόψουν” τον οδικό άξονα του Ιράν προς τη Μεσόγειο

Με βάση πληροφορίες που διέρρευσαν από στρατιωτική πηγή σχηματισμού του εθνικού στρατού της Συρίας που εδρεύει στην περιοχή της Ντερ εζ Ζορ, οι ΗΠΑ προετοιμάζονται για διεξαγωγή μιας μεγάλης επιχείρησης, η οποία θα έχει ως στόχο τον έλεγχο των πόλεων Ebu Kemal και El Mayaden.
Ορισμένες πληροφορίες που κυκλοφόρησαν σήμερα, σύμφωνα με τις οποίες οι ΗΠΑ βομβάρδισαν θέσεις μονάδων των Φρουρών της Επανάστασης, στην πόλη Ebu Kemal, διαψεύσθηκαν από την στρατιωτική πηγή, όπως επίσης διαψεύσθηκαν και πληροφορίες που ήθελαν τις Δημοκρατικές Δυνάμεις της Συρίας να συγκρούονται με μονάδες του εθνικού στρατού της Συρίας στην ίδια περιοχή.

Η ίδια πηγή αναφέρει ότι η ένταση στην περιοχή είναι υψηλή και ότι ο εθνικός στρατός της Συρίας και οι σιιτικές ιρανόφιλες δυνάμεις Haşdi Şabi , πιστεύουν ότι οι ΗΠΑ προετοιμάζονται για μια μεγάλης κλίμακας επιχείρηση για κατάληψη των πόλεων Ebu Kemal και El Mayaden.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του εθνικού στρατού της Συρίας, ο στρατηγικός στόχος των ΗΠΑ είναι να διακόψουν τη συνέχεια του διεθνούς οδικού άξονα Τεχεράνης – Βαγδάτης – Δαμασκού, που εξασφαλίζει στο Ιράν διέξοδο στη Μεσόγειο Θάλασσα.
Από την άλλη πλευρά, το Ιράν, που δυσκολεύεται από την απαγόρευση εξαγωγών πετρελαίου που εφάρμοσαν οι ΗΠΑ, αντιμετωπίζει δυσκολίες και στην ενίσχυση της Χεζμπολλάχ στο Λίβανο, γι’ αυτό έχει ανάγκη να χρησιμοποιεί αυτόν τον διεθνή οδικό άξονα.

Πηγή: krdnews

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube