Weather Icon
Γενικά θέματα , Τουρκία 16 Απριλίου 2019

Σε υψηλό σχεδόν δεκαετίας η ανεργία στην Τουρκία

EPA/SEDAT SUNA
Στο 14,7% ανήλθε το ποσοστό της ανεργίας στην Τουρκία την περίοδο Δεκεμβρίου-Φεβρουαρίου, το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων σχεδόν 10 ετών, καθώς οι επιπτώσεις της περσινής νομισματικής κρίσης συνεχίζουν να βαραίνουν τους εργαζομένους, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα η τουρκική στατιστική υπηρεσία.
Το ποσοστό ανεργίας αυξήθηκε από το 13,5% κατά την προηγούμενη περίοδο, η οποία έληξε τον Ιανουάριο. Καταγράφεται επίσης άλμα στην ανεργία των νέων, στο ανώτατο επίπεδο από το 2005.

Η ανεργία εξαιρουμένου του αγροτικού τομέα διαμορφώθηκε στο 16,8% την ίδια περίοδο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.
Η τουρκική οικονομία συρρικνώθηκε 3% κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2018, καταγράφοντας τη χειρότερη επίδοσή της την τελευταία 10ετία.

Τόσο ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν όσο και ο υπουργός Οικονομικών και γαμπρός του Μπεράτ Αλμπαϊράκ υποστηρίζουν ότι η Τουρκία έχει αφήσει τα μεγαλύτερα οικονομικά της προβλήματα στο παρελθόν. Την περασμένη εβδομάδα μάλιστα, ο Αλμπαϊράκ ανακοίνωσε σειρά διαρθρωτικών μέτρων για την οικονομία. 

Την τελευταία φορά που η ανεργία διαμορφώθηκε στο 14,7% ήταν την περίοδο Φεβρουαρίου-Απριλίου του 2009.
naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube