Weather Icon
ΝΑΤΟ , Ρωσία 4 Απριλίου 2019

Το Κρεμλίνο αντέδρασε αρνητικά στην πρόθεση του ΝΑΤΟ να διευρύνει την παρουσία του στον Εύξεινο Πόντο

Το Κρεμλίνο αντέδρασε αρνητικά στην πρόθεση του ΝΑΤΟ να διευρύνει την παρουσία του στον Εύξεινο Πόντο
Το Κρεμλίνο αντέδρασε αρνητικά στην πρόθεση του ΝΑΤΟ να διευρύνει την παρουσία του στον Εύξεινο Πόντο
Η Μόσχα αντέδρασε αρνητικά στις δηλώσεις που έκανε η πρεσβευτής των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ K.B Hacison, η οποία δήλωσε ότι το ΝΑΤΟ προτίθεται να εγγυηθεί την διέλευση των ουκρανικών πλοίων μέσω του πορθμού του Κερτς.
Στο ερώτημα πώς εξέλαβε η Μόσχα τις δηλώσεις αυτές, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου D. Pescov απάντησε “Αρνητικά” και πρόσθεσε: “Δεν καταλαβαίνουμε, τι έχουν υπ’ όψιν τους”.
Ο Pescov δήλωσε ότι “η κατάσταση στον πορθμό του Κέρτς και την ναυσιπλοΐα εκεί είναι αρκετά γνωστή”. 
“Σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και την διεθνή νομοθεσία η θέση της Ρωσίας είναι εξαιρετικά συνεπής και αυτό είναι κάτι που όλοι το γνωρίζουν καλά” προσέθεσε ο Pescov.Σε ό,τι αφορά το αν είναι δυνατή η διέλευση των πλοίων του ΝΑΤΟ στα εν λόγω χωρικά ύδατα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου δήλωσε ότι κατ’αρχάς πρέπει να περιμένουμε να υποβληθεί αντίστοιχο αίτημα. 
“Όταν έλθει το αίτημα, τότε θα ληφθεί και η απόφαση” δήλωσε ο Pescov, απαντώντας στο ερώτημα, υπό ποιες προϋποθέσεις η Ρωσία μπορεί να επιτρέψει σε πολεμικά πλοία του ΝΑΤΟ να εισέλθουν στην Αζοφική Θάλασσα. “Πρόκειται για μια κλειστή φυσική δεξαμενή, γι’ αυτό τον λόγο η περίπτωση αυτή είναι ξεχωριστό ζήτημα και υποθετικά δεν θα μπορούσα να μιλήσω”, δήλωσε ο Pescov.
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου υπογράμμισε επίσης ότι “υπάρχει ένα συγκεκριμένο σύστημα κοινοποίησης παρόμοιων σχεδίων, το οποίο πρέπει να εφαρμόζεται”. 
“Εκτός των άλλων, υπάρχει επίσης καθεστώς παραμονής των πολεμικών πλοίων στον Εύξεινο Πόντο, το οποίο έχει καθορισθεί από την Συνθήκη του Μοντρέ, η οποία επίσης πρέπει να εφαρμόζεται”, κατέληξε ο Pescov.

www.bankingnews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube