REAL TIME |

Weather Icon
Ευρωπαϊκή Ένωση , ΗΠΑ , Ισπανία 24 Απριλίου 2019

Ο Τραμπ και οι «κλεπταποδόχοι» της ΕΕ στην Κούβα!

Το νέο μέτωπο που ανοίγει ο πλανητάρχης απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ενωση στη σκιά των εξελίξεων στην Κούβα. Πώς απειλούνται μεγάλοι όμιλοι που δραστηριοποιούνται στη χώρα.

Λίγες ημέρες μετά τις (απόλυτα θεμελιωμένες) καταγγελίες του Προέδρου Τραμπ σχετικά με τις παράτυπες κοινοτικές επιδοτήσεις στην Airbus, ένα νέο εμπορικό μέτωπο ανοίγει μεταξύ των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
Αυτή τη φορά το μέτωπο αφορά τις ευρωπαϊκές (κυρίως ισπανικές) εταιρείες που λειτουργούν στην Κούβα που εφεξής θα θεωρούνται «κλεπταποδόχοι» από τα αμερικανικά δικαστήρια και θα υφίστανται τις ανάλογες κυρώσεις.
Πρόκειται για την πρόσφατη αναγγελία της κυβέρνησης των ΗΠΑ ότι τερματίζει την αναστολή της εφαρμογής του άρθρου ΙΙΙ του νόμου Helms-Burton του 1996 επιτρέποντας την προσφυγή σε αμερικανικά δικαστήρια για την ανάκτηση περιουσιών που είχαν απαλλοτριωθεί από το κομουνιστικό καθεστώς μετά την επικράτηση του το 1959.
Στον τερματισμό της αναστολής της εφαρμογής του προαναφερθέντος άρθρου είχαν εναντιωθεί λυσσωδώς η Ευρωπαϊκή Ενωση και ιδιαίτερα η Ισπανία διότι αφορά άμεσα τις επιχειρήσεις τους που λειτουργούν εκεί. Η Ισπανία και άλλες χώρες της ΕΕ καθώς και ο Καναδάς είχαν ζητήσει επίμονα τις τελευταίες εβδομάδες από τον Προέδρο Τραμπ να μην υλοποιήσει τις απειλές του να ενεργοποιήσει το Αρθρο ΙΙΙ αυτού του νόμου διότι αφορά άμεσα επιχειρήσεις τους όπως η αλυσίδα ξενοδοχείων Melia, η Iberostar, η Barcelo και η NH που έχουν σημαντική παρουσία στη νήσο.

 Για τη συνέχεια Euro2Day

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube