Weather Icon

Περί Μπρουνέι

Περί Μπρουνέι
Η Μαλαισία είναι μια υπέροχη και ταχύτατα αναπτυσσόμενη χώρα. Με νέες βιομηχανίες, πλούτο, εκμετάλλευση του φοινικοδενδρου, αλλά και υψηλη τεχνολογία. Ο πληθυσμός της αποτελείται από μαλάι μουσουλμάνους κατά 50%, 22% κινεζικής καταγωγής, 7% ινδους και τα υπόλοιπα άλλες ιθαγενείς εθνότητες.
Είναι μια πολύ φιλελεύθερη και ανοιχτή χώρα, δημοκρατία, ομοσπονδια πολιτειών , με έναν ανοιχτόμυαλο, εργατικό και φιλοδυτικο πληθυσμό. Μέχρι πρότινος δεν είχε καν στρατό. Με ζωντανή νυχτερινή και πολιτιστική ζωή, χωρίς μπούρκες, χωρίς φανατικούς, οπου πάνε οι νίντζα, όπως τις λένε οι ντόπιοι τις μπουρκατες των Σαουδαραβων, ανάμεσα στους χιλιάδες τουρίστες να κάνουν τις τρέλλιτσες και τα ψώνια τους, καθότι τυπικά χώρα του Ισλάμ . Και οι αρσενικοί επίσης.

Οι 3 εθνικες κοινότητες συνυπήρχαν και συνυπάρχουν ειρηνικά, με μόνη εξαίρεση την περίοδο στα μέσα του 60 που οι Κινέζοι παραλίγο να γίνουν πλειοψηφία. Τότε αποσπάστηκε η Σιγκαπούρη και ο κύριος πληθυσμός τους μετακινήθηκε εκεί. Η Μαλαισία έχει ζούγκλες, ήπιο κλίμα, δεν έχει σεισμούς, ηφαίστεια. Εχει ομως φιλήσυχους εργατικούς ανθρώπους που πάντοτε αγαπούσαν τους δυτικούς που την αποικισαν και αυτοί το ανταπέδωσαν Πορτογαλοι, Ολλανδοί, Βρετανοί. Δεν έχει φυσικούς πόρους πολλούς άλλους από τους κατοίκους και τα δάση της. Και τον στρατηγικό έλεγχο των στενών της Μαλάκα.
Στην Μαλαισία ανήκει το εκπληκτικό Βόρειο Βόρνεο. Με έκταση 76.000 τχλμ.
Όλο; Όοοοχι.
Η Βρετανία όταν παραχώρησε την ανεξαρτησία στις διάφορες πολιτείες της σημερινής ομοσπονδίας, στην δεκαετία του 60, κράτησε ένα μικρό κομματάκι. Μόλις 5.7 χιλ τχλμ.
Του παραχώρησε ανεξαρτησία μόλις το 1984 και τοποθέτησε έναν Σουλτάνο. Δεν ενώθηκε με την Μαλαισία. Γιατί συνέβη αυτό το παράδοξο; Διότι το μικρό αυτό κομματάκι έχει τεράστια κοιτάσματα πετρελαιου και φυσικού αερίου.
Αυτό λοιπόν το κατασκεύασμα των Βρετανών είναι το περίφημο Σουλτανάτο του Μπρουνέι , που ακολουθεί αναπόφευκτα την μοίρα μιας φανατικής θεοκρατικής βασιλείας κι όχι εκείνη της Ομοσπονδίας της Μαλαισίας της οποίας φυσιολογικά θα ήταν μέρος.
Τα παράπονά σας λοιπόν στην Α.Μ. Βασίλισσα της Αγγλίας κι όχι στον κομπλεξικο σουλτάνο του Μπρουνει.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube