Weather Icon
Εξοπλισμοί , ΗΠΑ , Ρωσία , Τουρκία 16 Απριλίου 2019

Η φωνή του Ερντογάν Ιμ. Καλίν απειλεί και πάλι τις ΗΠΑ: Οι προειδοποιήσεις και οι κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας θα γίνουν μπούμεραγκ

Ο Ιμπραήμ Καλίν, που θεωρείται και είναι η φωνή του Ερντογάν, αναφερόμενος στις κυρώσεις που αναμένεται να επιβάλουν οι ΗΠΑ στην Τουρκία για το θέμα των S-400, είπε ότι η γλώσσα που χρησιμοποιούν οι ΗΠΑ εναντίον της Τουρκίας όχι μόνο δεν θα αποδώσει, αλλά θα γυρίσει και μπούμεραγκ.
Ο Καλίν τα είπε αυτά στο πλαίσιο ομιλίας που έκανε στην 37η Ετήσια Συνάντηση του Αμερικανοτουρκικού Συμβουλίου (ATC) και του Συμβουλίου Συνεργασίας ΗΠΑ-Τουρκίας.
Μάλιστα, συνεχίζοντας ο εκπρόσωπος του Ερντογάν είπε ότι “δεν πιστεύω ότι οι ΗΠΑ θα διακινδυνεύσουν να χάσουν την Τουρκία. 
Αναφερόμενος στο θέμα των S-400, που αποτελεί το πιο ενοχλητικό αγκάθι στις σχέσεις της Τουρκίας με τις ΗΠΑ, είπε: “Την απόφαση για τους S-400 δεν την πήραμε ελαφρά τη καρδία εν μια νυκτί. Το πακέτο που μας πρόσφεραν οι ΗΠΑ δεν κάλυπτε απολύτως τις ανάγκες μας. Μετά από αυτό, εργαστήκαμε υπεύθυνα και με βάση τις εθνικές μας ανάγκες πάνω στο θέμα των S-400. Εμείς θα θέλαμε να προμηθευτούμε τους Patriot από τις ΗΠΑ ή κάποιο άλλο σύστημα από συμμαχική χώρα, όμως δεν γίνονταν δεκτοί οι όροι μας. Έτσι πήγαμε στο ρωσικό σύστημα”.
Τέλος, ο Καλίν, αναφερόμενος στο θέμα των αεροσκαφών F-35 είπε ότι “η αποβολή της Τουκρίας από το πρόγραμμα αυτό, θα προκαλέσει μεγάλο πρόβλημα στην παραγωγή του αεροσκάφους”, ενώ εξέφρασε και παράπονα για την υποστήριξη που παρέχουν οι ΗΠΑ στους Κούρδους της Συρίας, τους οποίους θεωρούν προέκταση του ΡΚΚ.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube