Weather Icon

Το φυσάνε και δεν κρυώνει – Έξαλλη η Τουρκία με την Ιταλία για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Την έντονη… δυσαρέσκειά της για την απόφαση της Κάτω Βουλής της Ιταλίας να προχωρήσει με συντριπτική πλειοψηφία στην αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων εκφράζει μέσω της διπλωματικής οδού η Τουρκία.



«Πρόκειται για ένα νέο παράδειγμα του πώς οι αρμενικοί ισχυρισμοί χρησιμοποιούνται ως ένα εργαλείο εσωτερικής πολιτικής», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας.

Η Άγκυρα «καταδικάζει εντόνως» το ψήφισμα των βουλευτών με το οποίο η ιταλική κυβέρνηση καλείται να αναγνωρίσει τη Γενοκτονία των Αρμενίων και να αναδείξει διεθνώς το θέμα.

Σύμφωνα με την τουρκική διπλωματία, το ψήφισμα είναι πρόταση της ακροδεξιάς Λέγκας του Βορρά.

Παράλληλα σημειώνεται ότι είναι γνωστό ότι τέτοιου είδους προσπάθειες γίνονται σε προεκλογική περίοδο ή όταν υπάρχει ανάγκη να ασκηθεί πίεση στην Τουρκία, κάτι που «αποδεικνύει την πολιτική φύση των καταγγελιών [σ.σ. έτσι γίνεται αναφορά στη Γενοκτονία των Αρμενίων], και ότι είναι ασυμβίβαστες με τα ιστορικά γεγονότα».

Διαβάστε το υπόλοιπο θέμα στο Pontos-news.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube