Weather Icon

Stratfor : Πού οδηγεί η κλιμάκωση της έντασης μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν

Stratfor : Πού οδηγεί η κλιμάκωση της έντασης μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν

Στο υψηλότερο επίπεδο πολλών δεκαετιών παραμένει η ένταση μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν για το Κασμίρ. Οι τελευταίες εξελίξεις και γιατί γεννούν φόβους ότι το επόμενο επεισόδιο μεταξύ των δυο πυρηνικών δυνάμεων θα είναι πιο επικίνδυνο.

Στις 26 Φεβρουαρίου, ινδικά μαχητικά αεροσκάφη εισήλθαν στον εναέριο χώρο του Πακιστάν και βομβάρδισαν αυτό που κατά τους ισχυρισμούς του Νέου Δελχί ήταν ένα στρατόπεδο εκπαίδευσης της Jaish-e-Mohammed (JeM), της πακιστανικής οργάνωσης μαχητών που ήταν υπεύθυνη για την επίθεση αυτοκτονίας που πραγματοποιήθηκε στις 14 Φεβρουαρίου κατά παραστρατιωτικού κομβόι στην υπό Ινδική διοίκηση περιοχή του Κασμίρ.
Την επόμενη μέρα, το Πακιστάν ανταπέδωσε, εξαπολύοντας αεροπορικές επιθέσεις στη Γραμμή Ελέγχου, η οποία διαχωρίζει την αμφισβητούμενη περιοχή μεταξύ των δυο χωρών. Και οι δυο πλευρές υποστηρίζουν πως κατέρριψαν εχθρικά αεροσκάφη, αντικρούοντας ταυτόχρονα η μία τις εξηγήσεις της άλλης. Εν μέσω της αναταραχής, ο στρατός του Πακιστάν συνέλαβε έναν Ινδό πιλότο. Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν, Imran Khan, διέταξε την απελευθέρωση του πιλότου την 1η Μαρτίου.

Για τη συνέχεια Euro2Day

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube