Weather Icon
Αυστραλία , Τρομοκρατία 22 Μαρτίου 2019

Stratfor : Η επίθεση στη Νέα Ζηλανδία και o ρόλος των Social Media

Stratfor : Η επίθεση στη Νέα Ζηλανδία και o ρόλος των Social Media

Αν και ενήργησε μόνος, ο δράστης της επίθεσης στη Νέα Ζηλανδία αισθάνονταν ότι συνδέονταν με ένα παγκόσμιο κίνημα και πίστευε πως αποτελεί μέρος μιας ιστορικής συνέχειας. Το μανιφέστο και η «αξιοποίηση» του διαδικτύου.

Ένας ανώνυμος, με ανάρτησή του message board /pol/«Politically Incorrect» του 8chan, που είναι γνωστό για τη φιλοξενία μεγάλου όγκου μη λογοκριμένου, χυδαίου περιεχομένου και μηνυμάτων μίσους, ανακοίνωνε στις 15 Μαρτίου πως επιτέλους θα λάβει δράση και θα «επιτεθεί στους εισβολείς». Παρείχε ένα link για την σελίδα του στο Facebook όπου έλεγε πως θα μεταδώσει σε livestream την επίθεση. Ενώ το 8chan (και ιδιαίτερα το message board /pol/) είναι γεμάτο φάρσες, κούφιες απειλές και υπερβολές, ωστόσο αυτή η ανάρτηση δεν έκανε πλάκα.
Λίγο μετά την ανάρτηση του μηνύματος, άρχισε να μεταδίδει σε livestream στο Facebook βίντεο που τον έδειχνε να εισέρχεται σε τέμενος στο δυτικό Κράισττσερτς της Νέας Ζηλαδνίας και να ανοίγει πυρ κατά του εκκλησιάσματος την ώρα που μόλις άρχιζαν οι προσευχές της Παρασκευής, και στη συνέχεια να πηγαίνει με το αυτοκίνητό του για να επιτεθεί σε πιστούς σε άλλο τέμενος στην πόλη. Όταν συνελήφθη από την αστυνομία, ο δράστης είχε αφαιρέσει τη ζωή 50 πολιτών, τραυματίζοντας πολλούς άλλους. Ο δολοφόνος είναι ένας 28χρονος Αυστραλός πολίτης, του οποίου το όνομα συνειδητά αρνούμαι να αναφέρω διότι αυτό θα βοηθήσει στην ικανοποίηση της λαχτάρας του για προσοχή.

Για τη συνέχεια Euro2Day

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube