Weather Icon

Shell: Αντιμέτωπη με δίωξη στην Ολλανδία για πετρελαϊκό deal στη Νιγηρία

Shell: Αντιμέτωπη με δίωξη στην Ολλανδία για πετρελαϊκό deal στη Νιγηρία
Αντιμέτωπη με ποινική δίωξη στην Ολλανδία θα έρθει η Royal Dutch Shell. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ίδιος ο αγγλο-ολλανδικός κολοσσός η δίωξη αφορά μία πετρελαϊκή συμφωνία, που υπεγράφη το 2011 στην Νιγηρία και που ενδεχομένως να αποδειχθεί ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα δωροδοκίας στην ιστορία του πετρελαϊκού κλάδου. 
Σε σύντομη ανακοίνωσή της η Shell ανέφερε ότι οι ολλανδικές εισαγγελικές αρχές ετοιμάζονται να ασκήσουν δίωξη για κατηγορίες, που συνδέονται «άμεσα ή έμμεσα» με το deal του 2011. Από την πλευρά της εκπρόσωπος της Εισαγγελίας επιβεβαίωσε ότι η έρευνα για την υπόθεση έχει ολοκληρωθεί και έχουν διαπιστωθεί ποινικά αδικήματα. 
Το 2011 η Shell και η ιταλική ανταγωνίστρια Eni έκλεισαν από κοινού συμβόλαιο ύψους 1,3 δισ. δολαρίων για την ανάπτυξη πετρελαϊκού κοιτάσματος στην ακτή της Νιγηρίας. Είχαν εξαγοράσει το κοίτασμα, γνωστό ως OPL245, από εταιρεία, που ήλεγχε ο πρώην υπουργός Πετρελαίου της χώρας, Νταν Ετέτε. Η συμφωνία γρήγορα κατέρρευσε και το κοίτασμα εξακολουθεί να μην έχει αναπτυχθεί πλήρως.

για τη συνέχεια Naftemporiki

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube