Weather Icon

FT : Το διπλωματικό Βιετνάμ του Τραμπ

FT : Το διπλωματικό Βιετνάμ του Τραμπ

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν κατάφερε να παγιδεύσει τον Αμερικανό πρόεδρο στη μεταξύ τους μονομαχία. Τα μεγάλα λάθη του Τραμπ και ο ξαφνικός «έρωτας» με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη. Γιατί η αποπυρηνικοποίηση παραμένει απατηλό όνειρο.

Το καλύτερο που μπορεί να πει κανείς για την αποτυχημένη σύνοδο του Ντόναλντ Τραμπ στο Ανόι με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν είναι πως δεν έχει κάνει τον κόσμο ένα πιο επικίνδυνο μέρος. Ο κ. Κιμ θα διατηρήσει το πυρηνικό του οπλοστάσιο και οι ΗΠΑ θα διατηρήσουν τις οικονομικές κυρώσεις.
Θα μπορούσε να ήταν χειρότερα. Οι δύο άντρες θα μπορούσαν να είχαν καταφύγει στον πόλεμο προσβολών, ο οποίος κρατούσε τον πλανήτη σε αναμμένα κάρβουνα ως και πριν έναν χρόνο. Αλλά η ακυρωθείσα τελετή υπογραφής – και ο ντόρος που δημιούργησε – έχουν φανερώσει τις αδυναμίες της διπλωματίας του κ. Τραμπ.
Είθισται οι ηγέτες να μην προγραμματίζουν μεγάλες συνόδους και να αφήνουν τις μεγάλες αποφάσεις για την τελευταία στιγμή. Αναθέτουν στους υφιστάμενούς τους να κάνουν το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς εκ των προτέρων. Αλλά η συνεχής αφοσίωση που απαιτεί η σοβαρή διπλωματία δεν είναι το φόρτε του κ. Τραμπ. Έχει μια υπεράνθρωπη πίστη στην ικανότητα του να επιτυγχάνει δύσκολες συμφωνίες.

Για τη συνέχεια Euro2Day

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube