Weather Icon

Energean: Οι μπίζνες της ελληνικής εταιρείας στα ισραηλινά κοιτάσματα

Energean: Οι μπίζνες της ελληνικής εταιρείας στα ισραηλινά κοιτάσματα

Τη μοναδική γεώτρηση στη νοτιοανατολική Μεσόγειο, Βόρειο Καρίς, πραγματοποιεί αυτήν την περίοδο η Energean Oil & Gas. Οι επτά άδειες στην ΑΟΖ του Ισραήλ, το πρόγραμμα γεωτρήσεων για το 2019 και τα αποθέματα των 7,5 τρισ. κυβικών ποδιών φυσικού αερίου.

ην ώρα που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη οι διπλωματικές κι επιχειρηματικές διεργασίες για τα κοιτάσματα φυσικού αερίου στη Λεκάνη της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, με κορυφαία αυτή της χθεσινής τριμερούς συνάντησης κορυφής στην Ιερουσαλήμ μεταξύ Ισραήλ – Κύπρου – Ελλάδας και τη συμμετοχή των ΗΠΑ, μία ελληνική εταιρία έχει ήδη πιάσει θέση στην ενεργειακή σκακιέρα της περιοχής.
Ο λόγος για την Energean Oil & Gas την εταιρεία εξόρυξης και παραγωγής υδρογονανθράκων, η οποία είναι ευρέως γνωστή στη χώρα μας, για την εκμετάλλευση του κοιτάσματος πετρελαίου στον Πρίνο της Καβάλας. Μάλιστα, η Energean αυτήν την περίοδο είναι η μόνη πετρελαϊκή από όσες έχουν δικαιώματα έρευνας κι εκμετάλλευσης που πραγματοποιεί γεώτρηση στη νοτιοανατολική Μεσόγειο και για την ακρίβεια στη μεριά της Θάλασσας της Λεβαντίνης που βρέχει το Ισραήλ.
Η ελληνική εταιρεία, η οποία είναι από πέρυσι εισηγμένη στα χρηματιστήρια του Λονδίνου και του Τελ Αβίβ, έχει επτά άδειες στην ΑΟΖ του Ισραήλ, δηλαδή τα κοιτάσματα Καρίς και Τανίν (2,2 τρισ. κυβικά πόδια αερίου βεβαιωμένα αποθέματα και 0,2 τρισ. κυβικά πόδια αερίου δυνητικά αποθέματα) καθώς και τα blocks 12,21,22,23,31.

Για τη συνέχεια Euro2Day

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube