Weather Icon
Γενικά θέματα 9 Μαρτίου 2019

Δύο μήνες πριν, γέλια ακούγονταν παντού στο σπίτι του φτωχού ψαρά Dada

Δύο μήνες πριν, γέλια ακούγονταν παντού στο σπίτι του φτωχού ψαρά Dada

καθώς ο Limberaza, ο τεσσάρων ετών γιος του, έπαιζε μπάλα έξω από το σπίτι του, σε μια από τις πανέμορφες τροπικές παραλίες τις Μαδαγασκάρης μαζί με τα δύο ξαδέρφια του. 
Λίγες εβδομάδες αργότερα και τα τρία παιδιά ήταν νεκρά εξαιτίας της χειρότερης επιδημίας ιλαράς των τελευταίων δεκαετιών σε αυτό το πανέμορφο νησί του Ινδικού ωκεανού 
Και ενώ στην Ευρώπη και στην Αμερική υπάρχουν γονείς που δεν θέλουν ναεμβολιασουν τα παιδιά τους, σε αυτήν την φτωχή χώρα οι γονείς προσπαθούν να τα εμβολιασουν ταξιδεύοντας πολλά χιλιόμετρα, πληρώνοντας ακόμα και 15 δολάρια το ένα, την στιγμή που ζουν την οικογένεια τους με λιγότερα από 2 δολάρια την ημέρα. 

Δεν είχα τα χρήματα να τον πάω στο κοντινότερο νοσοκομείο για εμβόλιο λέει ο φτωχός ψαράς Dada, καθώς η γυναίκα του κρατά γερά το χέρι του μικρότερου γιου τους.
Πρώτος κόλλησε ο γιος του Dada o Limberaza. Έκανε πυρετό, εξάνθημα και άρχισε να βήχει. Κατέληξε σε μια εβδομάδα.
Μετά η ξαδέρφη του η Μαρτίνα. Και τελευταίος ο τρίχρονος Μάριο.
“Ήταν παιδιά γεμάτα ζωή” λέει ο Dada με τρεμάμενη φωνή.
Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας τα τελευταία 17 χρόνια ο εμβολιασμός κατά της ιλαράς έχει σώσει 21 εκατομμύρια ζωές. Παρόλα αυτά τον τελευταίο χρόνο σχεδόν 100 χιλιάδες θάνατοι έχουν συμβεί από αυτήν. Ανάμεσα τους ο Limberaza, η Μαρτίνα και ο Μάριο.
Η φτωχή Μαδαγασκάρη έχει χάσει εκατοντάδες τους τελευταίους μήνες εξαιτίας της ιλαράς. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας σε συνεργασία με τις αρχές προσπαθεί να αναπληρώσει την έλλειψη εμβολίων αλλά συχνά η φτώχεια οι πολιτικές αναταραχές, οι διεφθαρμένοι πολιτικοί, η έλλειψη δρόμων και η έλλειψη ηλεκτρισμού σχεδόν στο 85 %της χώρας, είναι ανυπέρβλητα εμπόδια.
Η επιδημία ιλαράς στην Μαδαγασκάρη συνεχίζεται.
Στην φωτογραφία ο ψαράς Dada κρατώντας μια φωτογραφία με τα χαμένα από την ιλαρά παιδιά.

Antonios Darzentas

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube