Weather Icon
Γενικά θέματα 21 Μαρτίου 2019

Η Citigroup πουλά χρυσό της Βενεζουέλας

Υπό τους όρους της συμφωνίας του 2015 με τη Citibank, η Βενεζουέλα έπρεπε να αποπληρώσει στις 11 Μαρτίου το 1,1 δισ. δολάρια του δανείου. Καθώς η προθεσμία πέρασε, η τράπεζα σκοπεύει να πουλήσει τον χρυσό που κρατά ως εγγύηση.

H Citigroup σχεδιάζει να πουλήσει αρκετούς τόνους χρυσού που είχε μπει ως εγγύηση από την κεντρική τράπεζα της Βενεζουέλας για δάνειο ύψους 1,6 δισ. δολαρίων, καθώς έληξε η προθεσμία για επαναγορά τους, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters, το οποίο κάνει λόγο για εμπόδιο στις προσπάθειες του προέδρου Νικολάς Μαδούρο να διατηρήσει τα αποθέματα της χώρας.
Η κυβέρνηση του Μαδούρο από το 2014 έχει χρησιμοποιήσει swaps χρυσού για να χρησιμοποιήσει τα διεθνή αποθέματά της, προκειμένου να έχει πρόσβαση σε ρευστό, μετά την πτώση των πετρελαϊκών εσόδων της χώρας, που δυσκόλεψαν την πρόσβαση της Βενεζουέλας σε σκληρό νόμισμα.
Τα τελευταία δύο χρόνια, όμως, η κυβέρνηση με μεγάλη δυσκολία ανακτά της εγγυήσεις που έχει δώσει.
Υπό τους όρους της συμφωνίας του 2015 με τη Citibank της Citigroup, η Βενεζουέλα έπρεπε να αποπληρώσει στις 11 Μαρτίου το 1,1 δισ. δολάρια του δανείου, σύμφωνα με τέσσερις πηγές που επικαλείται το Reuters, ενώ το υπόλοιπο θα πρέπει να αποπληρωθεί του χρόνου.

Για τη συνέχεια Euro2Day

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube