Weather Icon

Εις υγείαν των κορόιδων!

Εις υγείαν των κορόιδων!

Προσέξτε λίγο αυτή την αφίσα. Δεν ξέρω τι λέει στα Αραβικά. Στα Αγγλικά όμως λέει: “Πρώτα κάνουν τη χώρα σου αποικία, μετά σε κλέβουν και τώρα θέλουν να σε απελάσουν.”
Δεν ξέρω αν την εμπνεύστηκε μετανάστης. Μάλλον είναι δουλειά αλληλέγγυου. Όποιος όμως και να την εμπνεύστηκε απευθύνεται σε λάθος αποδέκτες. Διότι η Ελλάδα αποικίες είχε πριν 3000 χρόνια. Κι αυτές δεν ήταν ούτε στην ινδική χερσόνησο, ούτε στα βάθη της Αφρικής, από κει που προέρχονται οι περισσότεροι μετανάστες. Προφανώς το μήνυμα της αφίσας απευθύνεται γενικώς στον δυτικό κόσμο. Αλλά αυτός που το έγραψε δεν ξέρει ιστορία. Ή κάνει ότι δεν ξέρει. Διότι ξεχνάει το στάδιο μετά την κλοπή και πριν την δήθεν απέλαση (έτσι ονομάζουν οι αλληλέγγυοι την απομάκρυνση απλώς από τις δομές φιλοξενίας): “μετά σε αφήνουν ελεύθερο, να ορίσεις τις τύχες σου και μετά μόνος σου τα κάνεις μαντάρα”.

Για τη συνέχεια Capital

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube