REAL TIME |

Weather Icon

Εδώ η Ελλάδα έπρεπε να είναι πρωταθλητής και είναι ουραγός – Σκωτία: Ρεκόρ παραγωγής παλιρροϊκής ενέργειας

Εδώ η Ελλάδα έπρεπε να είναι πρωταθλητής και είναι ουραγός – Σκωτία: Ρεκόρ παραγωγής παλιρροϊκής ενέργειας

meygen.com
Η SIMEC Atlantis Energy, μια εταιρεία παραγωγής βιώσιμης ενέργειας, πέτυχε πρόσφατα ένα νέο ορόσημο μετά τη συνολική παραγωγή πάνω από 12 γιγαβατωρών καθαρής παλιρροϊκής ενέργειας από το λεγόμενο έργο παλιρροϊκής συστοιχίας MeyGen στη Σκωτία.
Η απόδειξη της αξιόπιστης παραγωγής αποτελεί μια συνεχή πρόκληση για κάθε εταιρεία που θέλει να πουλήσει ενέργεια στο δίκτυο χρησιμοποιώντας μια νέα τεχνολογία. Οι 12 γιγαβατώρες που παρήγαγε η SIMEC από την περασμένη άνοιξη είναι ένα από τα καλύτερα ρεκόρ στον τομέα της θαλάσσιας ενέργειας και θα συμβάλει στην ενίσχυση της εμπιστοσύνης των επενδυτών.

Η MeyGen, με ισχύ 6 μεγαβάτ, είναι το μεγαλύτερο λειτουργικό έργο παλιρροϊκής ενέργειας στον κόσμο και περιλαμβάνει τέσσερις τουρμπίνες με ονομαστική τιμή 1,5 μεγαβάτ η καθεμία. Οι τουρμπίνες αυτές αποτελούν μόνο την πρώτη φάση, με τις επόμενες φάσεις να αναμένεται να επεκτείνουν τη δυναμικότητα αρχικά στα 92, και αργότερα έως και τα 252 μεγαβάτ ισχύος.

Η συγκεκριμένη ενεργειακή τεχνολογία θα χρειαστεί χρόνο να αποδείξει ότι μπορεί να λειτουργεί σε ανταγωνιστική τιμή, αλλά είναι κρίσιμο ώστε να προσελκύσει τις ιδιωτικές επενδύσεις που απαιτούνται για να φτάσει το έργο στην πλήρη δυναμικότητά του.
Η πρόκληση της απόδειξης της αξιοπιστίας είναι ακόμη πιο σημαντική για την θαλάσσια ενέργεια εξαιτίας των μοναδικών περιβαλλοντικών παραγόντων, όπως η διάβρωση από το θαλασσινό νερό, η βιολογική ρύπανση από μικροοργανισμούς, και, στην περίπτωση των παλιρροϊκών στροβίλων, η υποβρύχια λειτουργία.
Η κλίμακα του MeyGen μπορεί να είναι μικρή σε σύγκριση με τα τελευταία υπεράκτια αιολικά πάρκα, τα οποία λειτουργούν σε τάξη γιγαβάτ και όχι μεγαβάτ, αλλά πρόκειται για ένα σημαντικό έργο στον τομέα της θαλάσσιας ενέργειας που θα βοηθήσει να αποδειχθεί η βιωσιμότητα της τεχνολογίας.
Ναυτεμπορική

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube