REAL TIME |

Weather Icon
Γενικά θέματα 6 Μαρτίου 2019

Γιατί η Ρουμανία είναι μία από τις μεγαλύτερες αγορές στην Ευρώπη για εταιρείες πληροφορικής;

Γιατί η Ρουμανία είναι μία από τις μεγαλύτερες αγορές στην Ευρώπη για εταιρείες πληροφορικής;
Μπορεί στην Ελλάδα να πιστεύουμε ακόμη πως υπάρχει το μαγικό λεφτόδεντρο και ότι τα ιδιωτικά πανεπιστήμια κάνουν κακό, όμως οι χώρες που θέλουν να κρατήσουν τα παιδιά τους στον τόπο τους και θέλουν να ανεβάσουν το επίπεδο της ποιότητας ζωής των κατοίκων τους επενδύουν μαζικά σε τομείς με υπεραξία, όπως αυτός της πληροφορικής. Μία από αυτές είναι η Ρουμανία, η οποία την τελευταία 10ετία περίπου 5πλασίασε τον αριθμό των εταιρειών προγραμματισμού και γενικότερα πληροφορικής και είναι ξεκάθαρα ο ηγέτης στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

«Από 12 δισ. ευρώ στα 42 δισ. ως το 2025»

Ο αμερικανικός κολοσσός McKinsey παρουσίασε πρόσφατα την έρευνά του για το πώς θα εξελιχθεί ο κλάδος πληροφορικής στη Ρουμανία. Το 2017 το «ΑΕΠ της πληροφορικής» έφτασε τα 12 δισ. ευρώ, εν συνόλω ΑΕΠ 188 δις. Το 2018 εκτιμάται ότι πέρασε τα 14 δισ., με το ΑΕΠ της χώρας να έχει περάσει τα 200. Η McKinsey παρουσίασε την πρόβλεψή της για το πως θα εξελιχθεί ο κλάδος ως το 2025 και το αισιόδοξο σενάριο μιλάει για άνοδο στα… 42 δισ. ευρώ. (Η έρευνα εδώ).
Γιατί η χώρα αυτή έχει τόσο μεγάλη δυναμική και προοπτική στον κλάδο της πληροφορικής;

Για τη συνέχεια Liberal

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube