REAL TIME |

Weather Icon

Η Ελλάδα σε αμερικανορωσικές συμπληγάδες

Η Ελλάδα σε αμερικανορωσικές συμπληγάδες
H δικαστική υπόθεση έκδοσης του Ρώσου ιδρυτή και πρώην διαχειριστή της διαδικτυακής πλατφόρμας BTC-e Αλεξάντερ Βίνικ έχει εξελιχθεί σε σοβαρό διπλωματικό και διεθνοπολιτικό ζήτημα φέρνοντας όμως σε δύσκολη θέση την Ελλάδα που βρίσκεται στη μέση μιας αμερικανορωσικής αντιπαράθεσης, η οποία εδράζεται κυρίως στα θέματα των υποκλοπών μέσω διαδικτύου, των fake news και της παραπληροφόρησης. Οι αρχές ασφαλείας των ΗΠΑ άλλωστε κατηγορούν την Ρωσία ότι εμπλέκεται σε διαδικασίες χειραγώγησης της κοινής γνώμης μέσω Ίντερνετ καθώς και στην υποκλοπή των αρχείων του συνεδρίου του Δημοκρατικού Κόμματος των ΗΠΑ το 2016.
Το θέμα όμως δεν σταματά στη μεταξύ τους αντιπαράθεση. Οι αρχές των ΗΠΑ εκτιμούν πως η Ρωσία μέσω ενός συστήματος χάκερς που αποτελεί παρακλάδι της ρωσικής υπηρεσίας στρατιωτικής αντικατασκοπίας GRU,επιχειρεί να παρέμβει σε πολλές εκλογικές διαδικασίες. Μάλιστα το ενδιαφέρον έχει επικεντρωθεί στις Ευρωεκλογές για τις οποίες υπάρχουν σχετικές επισημάνσεις από την αμερικανικής πλευρά.

Για τη συνέχεια Liberal

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube