Weather Icon
Γενικά θέματα 1 Μαρτίου 2019

Ιταλία: Το ποσοστό της ανεργία των νέων ξεπέρασε εκείνο της Ισπανίας

Σταθερό στο 7,8%, που σημοδοτεί ναδίρ δέκα και πλέον ετών, παρέμεινε το ποσοστό της ανεργίας στην Ευρωζώνη τον Ιανουάριο, σύμφωνα με τα στοιχεία, που έδωσε στη δημοσιότητα η Eurostat. Ωστόσο για την τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της νομισματικής ένωσης αρχίζει να χτυπάει ολόενα και πιο δυνατά το καμπανάκι. 
Το ποσοστό της ανεργίας στην Ιταλία παρέμεινε σταθερό στον γενικό πληθυσμό, στο 10,5% τον Ιανουάριο, αλλά μεταξύ των νέων αυξήθηκε στο 33% από 32,6% τον Ιανουάριο του 2018. Έτσι για πρώτη φορά εδώ και περισσότερο από μία δεκαετία το ποσοστό της ανεργίας των Ιταλών νέων είναι υψηλότερο από εκείνο της Ισπανίας και το δεύτερο υψηλότερο στη ζώνη του ευρώ, μετά της Ελλάδας. 
Σύμφωνα εν τω μεταξύ με στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από την ιταλική στατιστική υπηρεσία, η ιταλική οικονομία αναπτύχθηκε με ρυθμούς 0,9% το 2018 ύστερα από ρυθμούς 1,6% το 2017. Η επίδοση ήταν ελαφρώς καλύτερη των εκτιμήσεων, ωστόσο αυτό δεν αποδείχθηκε αρκετό για να επιτευχθούν οι στόχοι για το δημοσιονομικό έλλειμμα και το χρέος. 

Για τη συνέχεια Naftemporiki

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube