Weather Icon

Από ρεκόρ σε ρεκόρ οι αποποιήσεις κληρονομιών

Από ρεκόρ σε ρεκόρ οι αποποιήσεις κληρονομιών
ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΒΕΛΕΣΙΩΤΗ

Το α’ τρίμηνο του 2019 κατατέθηκαν 3.300 αιτήματα αποποιήσεων, αριθμός τριπλάσιος σε σχέση με τις αποδοχές

Ισχυρό παραμένει το κίνημα «Δεν κληρονομώ», με τις αιτήσεις αποποιήσεων στα κατά τόπους Ειρηνοδικεία της χώρας να σχηματίζουν… βουνό, παρά τις ελπίδες που γεννούν στους ιδιοκτήτες ακινήτων Golden Visa και Airbnb.
Oπως προκύπτει από τα στοιχεία που συνέλλεξε ο Ελεύθερος Τύπος από τα δύο μεγαλύτερα δικαστήρια -Αθήνας και Θεσσαλονίκης- περισσότεροι από 5.100 κληρονόμοι έσπευσαν από τις αρχές του χρόνου να καταθέσουν τη σχετική αίτηση, αποποιούμενοι τα συγγενικά… δώρα και, άρα τα βάρη -παλαιότερα (χρέη του εκλιπόντος), αλλά και νέα (φόροι)- που τα συνοδεύουν.
Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το διευθυντή γραμματείας του Ειρηνοδικείου Αθηνών, κ Γιώργο Αλιφέρη, το α’ τρίμηνο του 2019 κατατέθηκαν 3.300 αιτήματα αποποιήσεων, αριθμός τριπλάσιος σε σχέση με τις αποδοχές (1.062: στοιχεία Υποθηκοφυλακείου Αθηνών). «Το τρέχον έτος εκτιμάται πως θα “κλείσει” πάνω – κάτω στα περυσινά επίπεδα των 14.568 αιτήσεων», σχολιάζει ο κ. Αλιφέρης. Επισημαίνεται ότι το 2017 ο αριθμός των αποποιήσεων στην πρωτεύουσα «άγγιξε» τις 14.075, από 12.500 το 2016 και 9.566 το 2015, ενώ στη διετία 2013 – 2014 αυτός διαμορφώθηκε σε 14.798.

για τη συνέχεια EleftherosTypos

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube