Weather Icon
Διαφθορά , Σκοπιανό 7 Μαρτίου 2019

Κατά το “ο δολοφόνος γυρνάει πάντα στον τόπο εγκλήματος” με θράσος – Εκδήλωση με Τσίπρα για την Κεντροαριστερά στη Θεσσαλονίκη

Κατά το “ο δολοφόνος γυρνάει πάντα στον τόπο εγκλήματος” με θράσος – Εκδήλωση με Τσίπρα για την Κεντροαριστερά στη Θεσσαλονίκη
Ευρωψηφοδέλτιο με στελέχη εκτός ΣΥΡΙΖΑ και κορυφαίους υπουργούς ετοιμάζει ο πρωθυπουργός
Του Γιάννη Καμπουράκη
[email protected]
Με νέα πολιτική εκδήλωση για την Κεντροαριστερά, πιθανότατα στη Θεσσαλονίκη, απαντά ο ΣΥΡΙΖΑστις συνεχείς αρνήσεις του Κινήματος Αλλαγής στην πρόσκληση Τσίπρα, μετά την εκδήλωση στο Κάραβελ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, κεντρικός ομιλητής θα είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Η εκδήλωση δεν έχει ακόμα καθοριστεί σε συγκεκριμένη ημερομηνία, αλλά εντάσσεται στο πλαίσιο των εμφανίσεων που προγραμματίζει ο κ. Τσίπρας στη Βόρεια Ελλάδα στην προσπάθειά του να εκτονώσει την κατάσταση στη Βόρεια Ελλάδα μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών.
Η απόφαση ελήφθη καθώς στην κυβέρνηση θορυβήθηκαν από τα επεισόδια και τις διαμαρτυρίες των πολιτών στις προηγούμενες πολιτικές εκδηλώσεις με ομιλητές κυβερνητικά και κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Το κλίμα ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και το Κίνημα Αλλαγής, ωστόσο, είναι εξαιρετικά τεταμένο, με το ΚΙΝΑΛ να προσπαθεί να εκμεταλλευτεί και τη συγκυρία, εξαπολύοντας συνεχείς επιθέσεις εναντίον της κυβέρνησης.

Μετά τις αποκαλύψεις για το εισαγγελικό πόρισμα της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι και την ποινική δίωξη κατά της περιφερειάρχη Αττικής και εκ νέου υποψήφιας με τον ΣΥΡΙΖΑ Ρένας Δούρου, η κ. Γεννηματά ζητεί επανειλημμένως την παραίτησή της, ενώ στελέχη του Κινήματος Αλλαγής πρωτοστάτησαν στην κριτική κατά της κυβέρνησης κατά τη συζήτηση του νέου νομοσχεδίου που οδηγεί σε αύξηση τιμής αρκετών φαρμάκων, με την κυβέρνηση να απαντά μεν ότι άλλα φάρμακα μένουν σταθερά και άλλα μειώνονται, αλλά να μην καταφέρνει να ελέγξει το κλίμα εναντίον της.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο εκ των ιδρυτών του Κινήματος Αλλαγής, καθηγητής Νίκος Αλιβιζάτος, ο οποίος σε συνέντευξή του στη LIFO χαρακτήρισε τον κ. Τσίπρα «χαρισματικό» και ισχυρίστηκε ότι «πιάνει πουλιά στον αέρα», συγκρίνοντάς τον με τον Ανδρέα Παπανδρέου, δέχθηκε κύμα δημοσίων επιθέσεων από στελέχη του Κινήματος Αλλαγής, τόσο στα ΜΜΕ όσο και στα social media. Το κλίμα που δημιουργήθηκε ήταν τέτοιο που αναγκάστηκε χθες να δηλώσει ότι δεν έχει σκοπό να πολιτευτεί με τον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε στις ευρωεκλογές, ούτε στις εθνικές εκλογές.
Ανακοινώσεις για το ευρωψηφοδέλτιο
Οι αντιδράσεις του Κινήματος Αλλαγής, ωστόσο, δεν επηρεάζουν τη στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ που έχει στόχο την ακραία αντιπαράθεση με την ηγεσία του και την προσέγγιση των ψηφοφόρων του χώρου της Κεντροαριστεράς.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η απόφαση για τη συμμετοχή 15 στελεχών προερχόμενων από τον κεντροαριστερό χώρο στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, σε σύνολο 42, δεν αλλάζει και θα υλοποιηθεί κανονικά. Παράλληλα μεταφέρεται ότι στο ευρωψηφοδέλτιο θα μετέχουν και στελέχη από την Κεντροδεξιά ή τη λαϊκή Δεξιά, ώστε να συμβολιστεί η ακόμη μεγαλύτερη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ.
Τα χρονικά περιθώρια δεν είναι πλέον πολλά και από την ερχόμενη εβδομάδα οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ -μαζί με τους νυν Δ. Παπαδημούλη, Στ. Κούλογλου και Κ. Κούνεβα που θα συμμετέχουν- θα αρχίσουν να ανακοινώνονται κατά τμήματα. Η εισήγηση στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, ανάμεσά τους και ο γραμματέας του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης ώστε να συμμετέχουν και δύο τρεις κορυφαίοι υπουργοί στο ευρωψηφοδέλτιο έχει γίνει -κατά πληροφορίες- δεκτή από τον πρωθυπουργό.
Εμπόδιο για τις ευρωυποψηφιότητες της Ελ. Κουντουρά και του Σπ. Δανέλλη αποτελεί ο νόμος που θέλει τους βουλευτές να πρέπει να παραιτηθούν για να θέσουν υποψηφιότητα για την Ευρωβουλή. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν επιχειρήσει να αλλάξει το νόμο, τα πράγματα περιπλέκονται καθώς πρώτος επιλαχών για τη θέση της κ. Κουντουρά είναι το στέλεχος των ΑΝΕΛ Δημ. Αργυρόπουλος, ενώ η έδρα του Σπ. Δανέλλη στο Ηράκλειο, περνά στην  Ελ. Μπρεδάκη – Μαρινέλλη που είναι στέλεχος του Ποταμιού.  
Στα ονόματα που έχουν συζητηθεί αλλά δεν επιβεβαιώνονται από επίσημες πηγές είναι η Λούκα Κατσέλη, η Μαριλένα Κοππά (πρώην ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ), ενώ δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή η πορεία των Γ. Ραγκούση, Θ. Θεοχαρόπουλου, Μαρίας Ρεπούση, Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, Μίλτου Κύρκου (ευρωβουλευτή του Ποταμιού που έδωσε το παρόν στην εκδήλωση του Κάραβελ) αλλά και Ευ. Αντώναρου, Χρ. Ζώη που προέρχονται από τη Ν.Δ. αλλά επίσης βρέθηκαν στην εκδήλωση για τη σύγκλιση των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς.
Ναυτεμπορική

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube