Weather Icon
Γενικά θέματα 14 Μαρτίου 2019

Ιταλία: Σχολικό μπλόκο στα παιδιά που δεν έχουν κάνει εμβόλια

Ιταλία: Σχολικό μπλόκο στα παιδιά που δεν έχουν κάνει εμβόλια

Τα παιδιά έως έξι ετών μπορούν να αποκλειστούν από τους παιδικούς σταθμούς και τα νηπιαγωγεία. Όσα είναι μεταξύ 6 και 16 ετών δεν μπορούν να αποκλειστούν, όμως οι γονείς τους κινδυνεύουν να πληρώσουν πρόστιμο έως 500 ευρώ.


Από χθες Τρίτη τα παιδιά στην Ιταλία δεν μπορούν να πηγαίνουν σχολείο αν δεν έχουν κάνει τα απαραίτητα εμβόλια, με τη νέα νομοθεσία να τίθεται σε ισχύ έπειτα από μήνες διαβουλεύσεων σε εθνικό επίπεδο και εν μέσω μεγάλης αύξησης των κρουσμάτων ιλαράς.
Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, βάσει του νόμου Λορεντσίν -που πήρε το όνομά του από την πρώην υπουργό Υγείας Μπεατρίτσε Λορεντσίν που τον πρότεινε- τα παιδιά πρέπει να έχουν κάνει μια σειρά υποχρεωτικών εμβολίων προτού πάνε σχολείο. Μεταξύ αυτών είναι το εμβόλιο κατά της ανεμοβλογιάς, της πολιομυελίτιδας, της ιλαράς, της παρωτίτιδας και της ερυθράς.
Τα παιδιά έως έξι ετών μπορούν να αποκλειστούν από τους παιδικούς σταθμούς και τα νηπιαγωγεία αν δεν έχουν εμβολιαστεί. Όσα είναι μεταξύ 6 και 16 ετών δεν μπορούν να αποκλειστούν από τα σχολεία, όμως οι γονείς τους κινδυνεύουν να πληρώσουν πρόστιμο έως και 500 ευρώ.

Για τη συνέχεια Euro2Day

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube