REAL TIME |

Weather Icon
Γενικά θέματα 11 Μαρτίου 2019

Τραπεζικό σκάνδαλο με ρωσικά κεφάλαια «σαρώνει» την Ευρώπη

Τραπεζικό σκάνδαλο με ρωσικά κεφάλαια «σαρώνει» την Ευρώπη
Από τα 230 δισ. δολάρια ύποπτων συναλλαγών που διενεργήθηκαν μέσω της θυγατρικής της Danske Bank στην Εσθονία, μέχρι τις εκατομμύρια μεταφορές χρημάτων μέσω του δικτύου της ρωσικής επενδυτικής τράπεζας Troika Dialog και τη «βοήθεια» ορισμένων εκ των μεγαλύτερων τραπεζών, η Ευρώπη μοιάζει με ένα τεράστιο πλυντήριο που εξυπηρετεί όλους τους παράνομους του πλανήτη, από Μεξικανούς εμπόρους ναρκωτικών μέχρι Ρώσους ολιγάρχες και τρομοκράτες.
Αυτό υποστηρίζει το δίκτυο για την αποκάλυψη υποθέσεων οργανωμένου εγκλήματος και διαφθοράς, OCCRP, απονέμοντας το… όσκαρ «οργανωμένου εγκλήματος και διαφθοράς» για το 2018 στη δανέζικη τράπεζα Danske. Το «βραβείο» του 2017 πήγε στον Ροντρίγκο Ντουτέρτε, πρόεδρο των Φιλιππίνων, ενώ το 2016 «νικητής» ήταν ο ηγέτης της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο.
Η Danske… κατάφερε μέσα στην τελευταία δεκαετία να «ξεπλύνει» δισεκατομμύρια δολάρια ρωσικής προέλευσης σε ένα σκάνδαλο που εμπλέκει 32 νομίσματα και επιχειρήσεις από την Κύπρο, τις Παρθένες Νήσους και τις Σεϋχέλλες. Η τράπεζα παραδέχθηκε την εμπλοκή της με αποτέλεσμα η μετοχή της να έχει χάσει περίπου το 50% της αξίας της από το καλοκαίρι του 2017 μέχρι σήμερα.

Για τη συνεχεια Liberal 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube