Weather Icon

Αντίδραση Ελλάδας για φωτογραφία Τούρκων κομάντο στη Σούδα

Αντίδραση Ελλάδας για φωτογραφία Τούρκων κομάντο στη Σούδα

Παρέμβαση του Έλληνα ΥΠΑΜ προς διοίκηση του ΝΑΤΟ για φωτογραφία με τουρκική σημαία στη Σούδα.
Την αντίδραση της Ελλάδας προκάλεσε φωτογραφία με Τούρκους δύτες των ειδικών δυνάμεων που απεικονίζονται να κρατούν την τουρκική σημαία στον βυθό της Σούδας, η οποία αναρτήθηκε σε λογαριασμό Twitter της ναυτικής διοίκησης του ΝΑΤΟ.
Συγκεκριμένα, ο Έλληνας Υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης παρενέβη στη διοίκηση του ΝΑΤΟ Allied Maritime Command (MARCOM) για την αφαίρεσή της επίμαχης φωτογραφίας.
Η συγκεκριμένη φωτογραφία φέρεται να είχε ληφθεί κατά τη διάρκειας της νατοϊκής άσκησης «ΑΡΙΑΔΝΗ-19», και εν συνεχεία αναρτήθηκε στο Twitter της MARCOM. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ελληνικού Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, κατόπιν της ελληνικής παρέμβασης η φωτογραφία αφαιρέθηκε από το Twitter της συγκεκριμένης νατοϊκής διοίκησης, ενώ παράλληλα οι ελληνικές αρχές προέβησαν σε σχετικές επισημάνσεις σε επίπεδο ΝΑΤΟ.

Η νατοϊκή πολυεθνική άσκηση «Αριάδνη-19», κατά την οποία φέρεται να τραβήχτηκε η επίμαχη φωτογραφία, αποτελεί άσκηση ναρκοπολέμου, «τύπου “INVITEX”, η οποία διοργανώνεται από το Πολεμικό Ναυτικό, σε ετήσια βάση και φέτος εξελίσσεται βορείως της Κρήτης», όπως αναφέρει το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

ΚΥΠΕ, sigmalive

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube