REAL TIME |

Weather Icon
Γενικά θέματα 27 Μαρτίου 2019

Ένας Αντώνης αρκεί για να φέρει τον ήλιο και να νικήσει τον καρκίνο (φωτο)

Ένας Αντώνης αρκεί για να φέρει τον ήλιο και να νικήσει τον καρκίνο (φωτο)
  • (Εικονογράφηση – επιμέλεια εικονογράφησης: Λένα Σπάνια)
Ερχόμαστε στον κόσμο και πλημμυρίζουμε ελπίδα και χαρά όλους όσοι μας αγαπούν. Ίσως για αυτό όταν ο καρκίνος χτυπήσει την πόρτα ενός παιδιού, ο κόσμος όλων γκρεμίζεται σιγά-σιγά, οι σχέσεις των εμπλεκομένων δοκιμάζονται και ο αγώνας για να φύγει το σκοτάδι και να γεμίζει με ήλιο η καρδιά μας γίνεται αυτοσκοπός. Για αυτή τη νέα ζωή που κανείς δεν θέλει και δεν εύχεται σε κανέναν αλλά και από όπου η ελπίδα δεν πρέπει να λείπει, τη ζωή μετά την εμφάνιση του καρκίνου, γράφει η Μαρία Φ. Δελλατόλα στο βιβλίο Ο Αντώνης που έφερε τον ήλιο, των εκδόσεων «Ινφογνώμων».

Πρωταγωνιστής του βιβλίου που παρουσιάζεται σήμερα, στις 18:30, στο αμφιθέατρο της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – Ελπίδα», είναι ο Αντώνης.
«Ο Αντώνης είναι υπαρκτό πρόσωπο. Τότε που γνωριστήκαμε, ήταν ένα παιδί 10 χρονών. Τώρα είναι ένας ωραίος έφηβος. Τότε έδινε τη δική του μάχη κατά της λευχαιμίας με όπλα του τη μουσική, το χορό και την αφήγηση περιπετειών. Τώρα, με τη χαρά του ήλιου, τραγουδάει την ομορφιά του κόσμου. Γιατί μ’ αρέσει η ζωή άμα γελά και τρέχει. Γι’ αυτό χορεύω δίπλα της μαζί της για να μ’ έχει. Ο Αντώνης είναι το κάθε νοσηλευόμενο παιδί που όλα μαζί ενώνουν τις δυνάμεις τους να νικήσουν τον καρκίνο και να φέρουν πάλι τον Ήλιο της χαράς στα πρόσωπά τους, στις οικογένειές τους, σε όλους εμάς!» γράφει στον πρόλογο του βιβλίου η συγγραφέας.
Το διήγημα, όπως σημειώνει, βασίζεται σε τρεις φάσεις – περιόδους:
  1. Στην πρώτη περίοδο της ηρεμίας, της ασφάλειας και των καθημερινών συνηθειών των παιδιών. Στις κρυμμένες χαρές της καθημερινότητάς μας, που συνήθως τις προσπερνάμε με την ετικέτα της ρουτίνας.
  2. Η δεύτερη περίοδος είναι εκείνη της διάγνωσης της ασθένειας, των εξετάσεων, των επεμβάσεων, των χημειοθεραπειών, της μακρόχρονης νοσηλείας, της ανασφάλειας και του άγχους. Τότε που σκοτεινιάζουν οι μέρες, παγώνει το χαμόγελο, βασιλεύει η αγωνία.
  3. Τέλος, είναι η φάση της αποφασιστικότητας για αγώνα και προσπάθεια με στόχο τη νίκη κατά του καρκίνου. Μέσα από τη συλλογική προσπάθεια και δράση επιστημονικού, ιατρικού προσωπικού, νοσηλευτών, γονέων, φίλων, εθελοντών, με πρωτοστάτες τα παιδιά, ανατέλλει και πάλι ο Ήλιος της ζωής. Μέσα από την Πίστη στο στόχο της αντιμετώπισης της ασθένειας γεννιέται η Ελπίδα της νίκης!

Η ζωγραφιά είναι του μικρού Προκόπη Φράγκου
Το βιβλίο και το τραγούδι της ζωής
Την όμορφη εικονογράφηση και την επιμέλεια εικονογράφησης του βιβλίου έκανε η Λένα Σπάνια ενώ τη διόρθωση και την επιμέλεια των κειμένων η Νένη Κάιλα. Το βιβλίο συνοδεύεται κι από ένα cd με το τραγούδι «Γιατί μ’ αρέσει η ζωή» σε στίχους Πόλυ Κυριάκου, μουσική και ενορχήστρωση Γρηγόρη Πολύζου, ερμηνεία Παντελή Θαλασσινού και Μαρίας Κρασοπούλου και επιμέλεια παραγωγής-συντονισμό Μαρίας Φ. Δελλατόλα. 
Στο τραγούδι συμμετέχουν Άρης Χατζησταύρου (κιθάρα), Θάνος Γκιουλετζής (βιολί), Πέπελας Σωτήρης (τρομπέτα), Άγγελος Τζαμαριάς (τρομπόνι), Άλεξ Δράκος Κτιστάκης (ντραμς), Home studio Παντελή Θαλασσινού (ηχογράφηση φωνών), Studio Odeon-Ηλίας Λάκκας & Νιόβη Παναγιωτάτου (ηχογράφηση οργάνων), Ηλίας Λάκκας, Studio Odeon (μίξη) και Αθανασία Γιασουμή (δημιουργία video).
«Μου ζητήθηκε να τραγουδήσω αυτό το όμορφο τραγούδι, σ’ αυτό το ευαίσθητο παραμύθι, που έγραψε η Μαρία και εικονογράφησε η φίλη μου η Λένα. Όλοι χρωστάμε στη ζωή αλλά και στους συνανθρώπους μας, που όταν δεν είναι αυτοί καλά, τότε δεν είμαστε κι εμείς… Τραγουδάμε λοιπόν, κι είμαστε κοντά, σε όλα τα παιδιά, γιατί είναι σα να ‘ναι τα παιδιά μας», δήλωσε ο γνωστός τραγουδοποιός Παντελής Θαλασσινός. 
Όλοι οι συντελεστές αυτής της προσπάθειας εργάστηκαν αφιλοκερδώς ώστε τα έσοδα από την πώληση του βιβλίου να διατεθούν στο σύλλογο «Η Πίστη» – Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες (Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία») (http://www.pisti.gr/).

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube