Weather Icon
Ιταλία , Κίνα 14 Μαρτίου 2019

Τι θα επιλέξει ο Κινέζος; Τον Πειραιά ή την Τεργέστη;

Τι θα επιλέξει ο Κινέζος; Τον Πειραιά ή την Τεργέστη;
Στο χθεσινό άρθρο αναφερθήκαμε στην αναμενόμενη επίσκεψη του Κινέζου Προέδρου, στη Ρώμη για την υπογραφή της ένταξης της Ιταλίας στις χώρες που θα συμμετάσχουν με υποδομές στο νέο Δρόμο του Μεταξιού. Το γεγονός θα περνούσε απαρατήρητο για την Ελλάδα, αν στο μνημόνιο συνεργασίας δεν αναφερόταν ο λιμένας της Τεργέστης.
O λιμένας της Τεργέστης (Trieste), αναφέρεται πως αποτελεί την τελική επιλογή της Κινεζικής κυβέρνησης, για την επίσημη εμπορική είσοδο των κινεζικών προϊόντων στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Τόσο η γεωγραφική του θέση όσο και οι σιδηροδρομικές υποδομές που εξυπηρετούν αυτόν τον λιμένα, τον κατατάσσουν στην πρώτη θέση των προτεραιοτήτων της συνέργειας μεταξύ του νέου δρόμου του μεταξιού (Belt and Road Initiative) και του επενδυτικού πλάνου για τα Ευρωπαϊκά Δίκτυα και τη διασύνδεση τους με τις παγκόσμιες αγορές (Investment Plan for Europe and Trans-European Networks). Ας σημειωθεί πως η Τεργέστη που εξυπηρέτησε τη μεταφορά 62.7 εκατ. τόνων εμπορευμάτων μέσα στο 2018, αποτελεί ουσιαστικά και το λιμάνι που εξυπηρετεί το εμπόριο της Σλοβενίας.

Για τη συνέχεια Liberal

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube