REAL TIME |

Weather Icon
Γενικά θέματα 9 Μαρτίου 2019

Τιμήθηκαν οι Πεσόντες του Υψώματος 731 (Φωτορεπορτάζ) … Απόντες οι Βουλευτές

Τιμήθηκαν οι Πεσόντες του Υψώματος 731 (Φωτορεπορτάζ) … Απόντες οι Βουλευτές
Τιμήθηκαν με τις δέουσες Τιμές  απο απογόνους συγγενείς και φίλους οι ήρωες Πεσόντες στο Ύψωμα 731 σε Τελετή μνήμης και Τιμής που οργάνωσαν απο κοινού η Αντι περιφέρεια Τρικάλων και η Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών!

Παρόντες στη Τελετή Μνήμης και Τιμής ο Αντιπεριφεριάρχης Τρικάλων και οι δήμαρχοι της Περιοχής...Ενώ έλαμψαν με την απουσία τους οι 4 Βουλευτές των των Τρικάλων!

Τιμήθηκε από την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων και φέτος, η θυσία των Μαχητών του 5ου Συντάγματος στο Ύψωμα 731 όπου δίνοντας την ζωή τους, σταμάτησαν τους φασίστες Ιταλούς σε μια μάχη ανάλογη των …ΘερμοπυλώνΣτον Ιερό Ναό του Χωριού Αγίας Κυριακής, πραγματοποιήθηκε Όρθρος και Θεία λειτουργία και ακολούθησε τέλεση Ιερού Μνημόσυνου υπέρ των πεσόντων.
Ο Συνταγματάρχης ε.α. Κυριάκος Μπρίσης εκφώνησε ομιλία στον χώρο του Ιερού Ναού με τίτλο «Ύψωμα 731» όπου και τοποθετήθηκε αναλυτικά στα γεγονότα που συνέβησαν στο ύψωμα 731 καταλήγοντας συγκινημένος:
«Οι ήρωες που έδωσαν τον τιτάνιο αγώνα στο ύψωμα 731, καθώς και σε όλη την αμυντική τοποθεσία του 5ου Συντάγματος, κάθε τέτοια μέρα, όπως η σημερινή, προβάλλουν μπροστά μας τα ιδανικά που χαρακτηρίζουν τον Έλληνα από την αρχαιότητα και αυτά είναι: η αγάπη για την ελευθερία, η μεγαλοψυχία, το φιλότιμο, η αξιοπρέπεια, η συνέπεια στην εκτέλεση του καθήκοντος, το χρέος απέναντι στην Ιστορία η αγάπη στον Θεό και την πατρίδα.
Η θυσία τους ας γίνει για εμάς χρέος ενότητας και προσήλωσης στα ιδανικά της Ελευθερίας  της Πατρίδος
Στον χώρο του Μνημείου που έχει αναγερθεί, οι Μητροπολίτες Τρίκκης και Σταγών και Σταγών και Μετεώρων κ.κ. Χρυσόστομος και Θεόκλητος τέλεσαν επιμνημόσυνη δέηση.
Στην συνέχεια μαθητές και μαθήτριες του Δημοτικού σχολειού Μ. Καλυβίων και του Γυμνασίου Μ. Καλυβίων απήγγειλαν ποιήματα σχετικού περιεχομένου καθώς και προχώρησαν στην συμβολική δεντροφύτευση στη μνήμη των πεσόντων, ενώ το σκηνικό πλαισίωσε άγημα του Εκπολιτιστικού Λογογραφικού Ομίλου Καλυβίων.
Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από την Πολιτική και στρατιωτική ηγεσία,εκπροσώπους φορέων και συλλόγων, συγγενείς και απογόνους των Μαχητών και η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τον Εθνικό Ύμνο από το άγημα της Σ.Μ.Υ. και το μουσικό τμήμα της Πρώτης Στρατιάς.
Κατάθεση απο τον Διοικητή  της Σχολής  Μονίμων Υπαξιωματικών
Κατάθεση απο τον Αστυνομικό Διευθυντή Τρικάλων
Απο τον Δήμαρχο Τρικκαίων
Απο τους Πολεμιστές της ΕΛΔΥΚ -74  ένα στεφάνι στους Ήρωες του Υψώματος !
Απόγονοι του Ταγματάρχη Κασλά που κράτησε το Ύψωμα 731 και συγγενείς Πολεμιστών  απο την περιοχή των Τρικάλων
Ενώ εντυπωσιακοί ήταν οι Έφεδροι Καταδρομείς που φέρουν την Ονομασία «Ομάδα 731»
Στεφάνια κατέθεσαν απόστρατοι Αξιωματικοί του Στρατού και της Αστυνομίας ,Συνδέσμοι ,Σύλλογοι και άλλοι

veteranos

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube