REAL TIME |

Ή δυναμώνουμε την οικονομία μας ή στο τέλος όλοι θα πληρωνόμαστε με 600 ευρώ. Εκεί πάμε.

Ή δυναμώνουμε την οικονομία μας ή στο τέλος όλοι θα πληρωνόμαστε με 600 ευρώ. Εκεί πάμε.

Με αφορμή την υπόθεση του απαράδεκτου σημειώματος της προϊσταμένης του My Market άνοιξε μια μεγάλη συζήτηση οπότε ας πάμε ένα βήμα παρακάτω:
1) Ο μόνος λόγος που υπάρχουν τέτοιοι -απαράδεκτοι- μισθοί των 300-400 ευρώ είτε για 8ωρο είτε 4ωρο είναι γιατί χρεοκοπήσαμε ως κράτος.
2) Δεν φταίει κανένα μνημόνιο για τους μισθούς, αν δεν υπήρχαν τα μνημόνια θα παλεύαμε μεταξύ μας για χαρτί τουαλέτας το πιθανότερο.
3) Λεφτά δεν μας δάνειζε κανείς και αποδείχτηκε αυτό. Ούτε οι Κινέζοι, ούτε οι Ρώσοι, ούτε μας έδινε πετρέλαιο ο Μαδούρο. Μόνο τα ανάλγητα μνημόνια της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ. μας έδωσαν με φοβερά χαμηλό επιτόκιο και ζεστό χρήμα για να μην παίζουμε σήμερα κυνηγητό στους δρόμους.
4) Γιατί υπάρχουν τέτοιοι μισθοί, τέτοια ανεργία και τόση φυγή των νέων στο εξωτερικό;
Πολύ απλά γιατί όλες οι κυβερνήσεις επέλεξαν την κρίση και την χρεοκοπία να την πληρώσει σχεδόν αποκλειστικά ο ιδιωτικός τομέας της χώρας μετρώντας 800.000 απολύσεις την ίδια ώρα που ο δημόσιος κάνει ακάθεκτος επί σύριζα προσλήψεις.
5) Στραγγαλίζοντας όμως την ιδιωτική πρωτοβουλία της χώρας οι μισθοί όλων θα πέφτουνε και ας μην το καταλαβαίνουν αυτό σήμερα οι αριστερούληδες και οι κρατιστές κάθε πολιτικής απόχρωσης.
6) Αν δεν θέλουμε μισθούς πείνας, χρειαζόμαστε ανάπτυξη.
Η ανάπτυξη έρχεται με τρεις τρόπους. Με κίνητρα. Με κέρδη για τον επιχειρηματία, την επιχείρηση και τους μετόχους της. Με επενδύσεις.
Με κανέναν άλλο τρόπο και σίγουρα όχι με αριστερές ευχές.
7) Εννιά στους δέκα Έλληνες δεν ξέρουν τις έννοιες ΑΕΠ, Μικτό και καθαρό κέρδος, Τόκος ή Επιτόκιο, πως υπολογίζουμε τον Φ.Π.Α. ή πως λειτουργεί η οικονομία.
Επιμύθιο: Ή δυναμώνουμε την οικονομία μας ή στο τέλος όλοι θα πληρωνόμαστε με 600 ευρώ. Εκεί πάμε.
Είναι θέμα χρόνου να μας ξεπεράσουν οι οικονομίες της Βουλγαρίας, της Ρουμανίας, ακόμα και της Αλβανίας.
Αν δεν μας έχουν ήδη ξεπεράσει δηλαδή.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube