Weather Icon
Εξοπλισμοί , ΗΠΑ , Ρωσία , Τουρκία 16 Φεβρουαρίου 2019

Νέος τσαμπουκάς από Ερντογάν προς ΗΠΑ: Δεν θα ακυρώσω την αγορά των S-400

Νέος τσαμπουκάς από Ερντογάν προς ΗΠΑ: Δεν θα ακυρώσω την αγορά των S-400
Τ. Ερντογάν προς ΗΠΑ: Δεν θα ακυρώσω την αγορά των S-400
Η Τουρκία δεν πρόκειται να ακυρώσει τη συμφωνία με τη Ρωσία και θα αγοράσει τα ρωσικά συστήματα πυραύλων S-400, δήλωσε ο Πρόεδρος της γείτονας χώρας Ταγίπ Ερντογάν σήμερα το Σάββατο, σύμφωνα με το Reuters.
«Έχουμε κάνει την συμφωνία για τους S-400 με την Ρωσία, επομένως δεν υπάρχει καμία περίπτωση να οπισθοδρομήσουμε, η δουλειά έχει γίνει», δήλωσε ο κ. Ερντογάν σε δημοσιογράφους κατά την επιστροφή του από την σύνοδο κορυφής Τουρκίας, Ρωσίας και Ιράν στο Σότσι, όπως μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης. Τόνισε ακόμα πως η Άγκυρα συνεχίζει να λειτουργεί με βάση την συμφωνία που προβλέπει παράδοση S-400 τον Ιούλιο.

Παράλληλα, είπε ότι η Τουρκία ήταν ανοικτή για την αγορά συστημάτων Patriot από τις Ηνωμένες Πολιτείες, εφόσον η συμφωνία εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Τουρκίας, αλλά πρόσθεσε ότι υπήρχαν ζητήματα σχετικά με την παράδοση και την παραγωγή, τα οποία ακόμη συζητούνταν με την Ουάσινγκτον.
«Μολονότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ είναι θετική σε ό,τι αφορά την ταχεία αποστολή, δεν έχουν ακόμα ξεκάθαρη θέση για την κοινή παραγωγή και την χρηματοδότηση», είπε ο κ. Ερντογάν.
Η επίσημη προσφορά των ΗΠΑ για την αγορά συστημάτων Patriot από την Τουρκία λήγει στα τέλη Μαρτίου, σύμφωνα με αξιωματούχους των ΗΠΑ στο Reuters.
Η τοποθέτηση του Τούρκου προέδρου έρχεται λίγες ημέρες αφότου το Κογκρέσο των ΗΠΑ επαναβεβαίωσε το «πάγωμα» της παράδοσης των αμερικανικών μαχητικών αεροσκαφών F-35 στην Τουρκία, εν μέρει λόγω των S-400, και ζήτησε νέα εξέταση των αμερικανοτουρκικών σχέσεων.

Πηγή: Liberal

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube