REAL TIME |

Weather Icon
Γενικά θέματα 16 Φεβρουαρίου 2019

Ο μύθος της καταστροφής της Βενεζουέλας και η ουτοπία Maduro

Ο μύθος της καταστροφής της Βενεζουέλας και η ουτοπία Maduro
Πως η επανάσταση του Chávez και η ουτοπία του Maduro κατέστρεψαν τη μεγαλύτερη παραγωγό πετρελαίου στον κόσμο
Δεν υπάρχει πλέον πρόσφατο παράδειγμα των πολλών θεωρητικά εμφανών παγίδων του σοσιαλισμού στη ζωή από τη Βενεζουέλα. 
Το έθνος της Νότιας Αμερικής είναι μόνο το τελευταίο παράδειγμα του κόσμου που έχει πέσει θύμα του τραγουδιού μιας σοσιαλιστικής ουτοπίας. 
Πολιτικοί όπως ο Bernie Sanders και οικονομολόγοι όπως ο Joseph Stiglitz έχουν επαινέσει το λεγόμενο σοσιαλιστικό “οικονομικό θαύμα” στη Βενεζουέλα, αλλά είναι αναμφισβήτητο ότι αυτοί έπαινοι ήταν πρόωροι και εντελώς αδικαιολόγητοι.
Αυτό αναφέρει νέα ανάλυση του Mises Institute για την κατάσταση στη Βενεζουέλα, η οποία μάλιστα κριτικάρει τον οικονομολόγο Paul Krugman, ο οποίος ακόμα και σήμερα συνεχίζει στη γραμμή ότι η κυβέρνηση της Βενεζουέλας είναι απλά «κακοδιαχειριστές» και διεφθαρμένοι, τονίζοντας ότι τα προβλήματά της δεν είναι εγγενή στα σοσιαλιστικά ιδεώδη και την πολιτική. 
Οι τελευταίοι μήνες της κυβέρνησης Maduro αποτελούν μια υπενθύμιση για το πώς τα σοσιαλιστικά καθεστώτα βασίζονται κατά ειρωνικό τρόπο στις επιτυχίες του καπιταλισμού για να διατηρήσουν τα τελευταία απομεινάρια της σοσιαλιστικής τους κοινωνίας.
Για τη συνέχεια bANKINGnEWS

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube