Weather Icon
ΝΑΤΟ , Σκοπιανό 6 Φεβρουαρίου 2019

Με τις υγείες μας… Der Spiegel: “Βόρεια Μακεδονία” – Το νέο μέλος του ΝΑΤΟ

Με τις υγείες μας… Der Spiegel: “Βόρεια Μακεδονία” – Το νέο μέλος του ΝΑΤΟ
Der Spiegel: "Βόρεια Μακεδονία" - Το νέο μέλος του ΝΑΤΟΟι χώρες του ΝΑΤΟ υπογράφουν σήμερα στις Βρυξέλλες το πρωτόκολλο προσχώρησης με τη “Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας” γράφει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel
Τον Ιανουάριο, το κοινοβούλιο στα Σκόπια και, πιο πρόσφατα, το κοινοβούλιο της Αθήνας ενέκριναν τη συμφωνία των Πρεσπών παρά τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης και στις δύο χώρες. Η χώρα τώρα αποκαλείται Βόρεια Μακεδονία και στη στρατιωτική συμμαχία μπορεί πλέον να ενταχθεί ως το 30ο μέλος, σημειώνει το γερμανικό περιοδικό.
Μετά τη σημερινή υπογραφή, η “Βόρεια Μακεδονία” θα μπορεί να συμμετέχει ως παρατηρητής σε όλες τις συνεδριάσεις. Επίσημη πλήρες μέλος μπορεί να γίνει το 2020 κατά πάσα πιθανότητα, όταν οι διαδικασίες επικύρωσης έχουν ολοκληρωθεί από όλα τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ.

Τώρα ο δρόμος είναι ελεύθερος, κατ ‘αρχήν, για την ένταξη της “Βόρειας Μακεδονίας” και στην ΕΕ – αλλά αυτό είναι ακόμα κάτι που θα αργήσει να γίνει, γράφει το Spiegel.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Capital

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube