Weather Icon
Βαλκάνια , πΓΔΜ, Σκόπια , Σκοπιανό 5 Φεβρουαρίου 2019

Αλβανικό σοκ για τους Σλάβους της ΠΓΔΜ

Αλβανικό σοκ για τους Σλάβους της ΠΓΔΜ
Από την Πέμπτη οι συζητήσεις στο Κοινοβούλιο της ΠΓΔΜ γίνονται και στην αλβανική γλώσσα. Μέχρι τώρα οι Αλβανοί βουλευτές μπορούσαν να χρησιμοποιούν τη γλώσσα τους, αλλά ο πρόεδρος της Βουλής, παρότι Αλβανός και ο ίδιος, ήταν υποχρεωμένος να διεξάγει τη συζήτηση στη σλαβική.
Πλέον, με τη χρήση της αλβανικής ως επίσημης δεύτερης γλώσσας, ο Ταλάτ Τζαφέρι θα διευθύνει τις διαδικασίες στη δική του γλώσσα, υποχρεώνοντας τους Σλάβους βουλευτές να κάνουν χρήση των ακουστικών διερμηνείας! Για τη σλαβική κοινή γνώμη, κυρίως την προσκείμενη στο VMRO DPMNE και τους υπέρμαχους του “μακεδονισμού”, είναι ένα ακόμα σοκ.
Ο πρόεδρος Γκιόργκι Ιβάνοφ επιχείρησε να μπλοκάρει την αναγνώριση αρνούμενος να υπογράψει το διάταγμα για τη γλώσσα, αλλά ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ τον παρέκαμψε, αναθέτοντας την υπογραφή στον Αλβανό πρόεδρο της Βουλής που φυσικά το έκανε μετά χαράς.

Για τη συνέχεια Kathimerini

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube