Weather Icon
Ισραήλ , Πολωνία 21 Φεβρουαρίου 2019

Το ναυάγιο μιας συνόδου: Η Πολωνία, το Ισραήλ και το παρελθόν

Το ναυάγιο μιας συνόδου: Η Πολωνία, το Ισραήλ και το παρελθόν
Της Judy Dempsey
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ είναι ένας τυχερός άνθρωπος. Τουλάχιστον για τα δικά του πρότυπα. Ξεχάστε ότι συγκλονίζεται από σκάνδαλα διαφθοράς και ετοιμάζεται για εκλογές, οι οποίες θα είναι ένας δύσκολος αγώνας.
Ξεχάστε επίσης ότι δέχεται κριτική επανειλημμένως από την ΕΕ για την επέκταση παράνομων εβραϊκών οικισμών στην Ανατολική Ιερουσαλήμ και για την κατεχόμενη Δυτική Όχθη. Τέτοιες πολιτικές υπονομεύουν, αν δεν κάνουν αδύνατη, μια βιώσιμη λύση δύο-κρατών στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη. Με την απεριόριστη στήριξη από την κυβέρνηση Trump, ο Netanyahu κατάφερε να επεκταθεί περαιτέρω, κυριολεκτικά και πολιτικά, στη Δυτική Όχθη.
Και με την στήριξη από τις χώρες του Visegrad, (Πολωνία, Ουγγαρία, Σλοβακία, Τσεχία), ο Νετανιάχου έχει συσπειρωθεί γύρω από την Βαρσοβία και την Πράφα για να εμποδίσει την επιβολή πολύ πιο αυστηρών μέτρων από την ΕΕ, ενάντια στις πολιτικές εποικισμού του Ισραήλ.

Για τη συνέχεια Capital

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube