REAL TIME |

Weather Icon

Ο Πούτιν προειδοποιεί: Θα στοχεύσουμε τις ΗΠΑ με υπερηχητικούς πυραύλους αν αναπτύξουν πυραύλους στην Ευρώπη

Ο Πούτιν προειδοποιεί: Θα στοχεύσουμε τις ΗΠΑ με υπερηχητικούς πυραύλους αν αναπτύξουν πυραύλους στην Ευρώπη
  • Ο Πούτιν προειδοποιεί: Θα στοχεύσουμε τις ΗΠΑ αν αναπτύξουν πυραύλους στην Ευρώπη
    (Φωτ.: EPA / Alexey Nikolsky / SPUTNIK / Kremlin Pool)
Ημέρα μεγάλου ενδιαφέροντος για τη ρωσική αλλά και την παγκόσμια κοινή γνώμη είναι η σημερινή, καθώς ο Βλαντίμιρ Πούτιν πραγματοποίησε την ετήσια ομιλία του στην Ομοσπονδιακή Συνέλευση. Ο Ρώσος πρόεδρος συνήθως αναφέρεται στην κατάσταση που επικρατεί στη χώρα αλλά και στις κυβερνητικές προτεραιότητες για την εσωτερική και εξωτερική πολιτική.

Την ομιλία παρακολουθούν τα μέλη και των δύο σωμάτων της ρωσικής Βουλής, το υπουργικό συμβούλιο, ο γενικός εισαγγελέας και άλλοι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι.
Μεταξύ άλλων ο Βλαντίμιρ Πούτιν προειδοποίησε τις ΗΠΑ απαντώντας στην απόφαση να αποσυρθούν από τη διεθνή συμφωνία για τα πυρηνικά. Αν και διαβεβαίωσε την Ουάσινγκτον ότι η Μόσχα δεν θέλει την αντιπαράθεση και δεν συνιστά απειλή, ο Ρώσος πρόεδρος σημείωσε ότι θα αναγκαστεί να λάβει αντίμετρα εάν οι ΗΠΑ αναπτύξουν πυραυλικά συστήματα στην Ευρώπη. Και πρόσθεσε: «Οι πύραυλοί μας θα στοχεύουν προς τις Ηνωμένες Πολιτείες, και όχι μόνο τις χώρες που θα έχουν εγκατασταθεί αμερικανικοί πύραυλοι». Προκάλεσε δε τους Αμερικανούς να μετρήσουν την ταχύτητα και το βεληνεκές των ρωσικών πυραύλων, «αν μπορούν».
Σε ό,τι αφορά το εσωτερικό της χώρας, υποσχέθηκε βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των Ρώσων «ήδη από φέτος», ανακοινώνοντας κυρίως μέτρα στήριξης των οικογενειών προκειμένου να αντιμετωπιστεί η υπογεννητικότητα, αλλά και ένα κοινωνικό συμβόλαιο για τον πληθυσμό που είναι σε κατάσταση ανάγκης – υπολογίζεται ότι 19 εκατ. Ρώσοι ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube