REAL TIME |

Δημόσια Διοίκηση , ΠΦΑ 8 Φεβρουαρίου 2019

Κρύβουν τον φόρο περιουσίας μέχρι τις εκλογές

Κρύβουν τον φόρο περιουσίας μέχρι τις εκλογές
Μπορεί οι “θεσμοί” σε κάθε μεταμνημονιακή αξιολόγηση να ζητούν μετ’ επιτάσεως να πληροφορηθούν το πιθανό κόστος των δικαστικών αποφάσεων για το δημόσιο ταμείο και να μην παίρνουν αξιόπιστες απαντήσεις από την κυβέρνηση, ωστόσο, η τελευταία έχει ήδη τοποθετήσει στην εφεδρεία έναν νέο και τσουχτερό φόρο για την κάλυψη του σχετικού κόστους. Είναι η επιβολή φόρου στη συνολική περιουσία κάθε φορολογουμένου, του λεγόμενου φόρου περιουσίας. 
Η επιβολή του σχετικού φόρου είναι, εκτός από δημοσιονομικά θεμιτή για την κυβέρνηση, και ιδεολογικά συμβατή καθώς σχεδιάζεται να εφαρμοστεί στο όνομα της “φορολόγησης του πλούτου”. Πρόκειται για την ίδια προσέγγιση που κατέληξε τα τελευταία τέσσερα χρόνια στην επιβολή περισσότερων από είκοσι νέων φόρων και φορολογικών επιβαρύνσεων οι οποίες έπληξαν τα εισοδήματα της μεσαίας τάξης με αρνητικές επιπτώσεις στην οικονομία.

Για τη συνέχεια Capital

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube