Weather Icon
Δημόσια Διοίκηση , Διαφθορά , ΠΦΑ 19 Φεβρουαρίου 2019

Το μεγάλο μας πρόβλημα είναι ο εθισμός και η ανοχή της κοινωνίας στην ευτέλεια και την ήσσονα προσπάθεια.

Το μεγάλο μας πρόβλημα είναι ο εθισμός και η ανοχή της κοινωνίας στην ευτέλεια και την ήσσονα προσπάθεια.

Είναι οι ποταπότητα που έχει εγκολπωθεί μετά από 45 χρόνια εξαχρείωσης.
Η πολιτική τάξη της μεταπολίτευσης επένδυσε όχι στη δημιουργία αρίστων, ικανών, αποτελεσματικών πολιτών.
Αλλά στην θεμελίωση σχέσεων εξάρτησης και αντιπαροχής με υποψήφιους πελάτες. Για να εξασφαλίσει την επιβίωση και την αναπαραγωγή της.
Δημιούργησε προσοδοθήρες, ωφελιμιστές, κρατιστές, μονάδες και συντεχνίες που εκβιάζουν και συναλλάσσονται για τα ιδιοτελή συμφέροντα τους που τα προωθούν επικαλούμενοι το κοινό καλό. Το οποίο όμως υπονομεύουν, όπως καταστρέφουν και το δημόσιο χώρο, για τον οποίο, υποτίθεται, κόπτονται με πάθος.
Διαπαιδαγώγησε έναν ολόκληρο λαό να απαιτεί κατά μόνας ή κατά ομάδες συμμετοχή στη λαφυραγώγηση του συνόλου.
Να προσβλέπει μόνο στην συμμετοχή του στο πλιάτσικο και όχι στην διαφάνεια, στην ισονομία και στην εξυγίανση της δημοκρατίας. Μια στάση ζωής που δεν οραματίζεται ένα καθαρό μέλλον αλλά μία νέα διέξοδο στο φαγοπότι.
Το πριόνισμα του δέντρου όμως το φρόντισαν με ζηλευτή επιμέλεια τα δύο μεγάλα κόμματα που κυβέρνησαν τα πρώτα 40 χρόνια της μεταπολίτευσης. Το θεσμικό έλλειμμα, εξ αιτίας του οποίου αποτυγχάνουν τα έθνη, αυτά το προκάλεσαν

Η θλιβερή, αντιαισθητική, μπρουτάλ, εκδοχή του συστήματος που βιώνουμε τα τελευταία 4 χρόνια απλά ολοκληρώνει το πριόνισμα.
Θα ήταν αφελές να περιμένουμε να συναισθανθεί το έγκλημα που συντελείται και να αναλάβει τις ευθύνες της. Ετούτη αυτό το αξιακό σύστημα ασπάζεται, αυτό το κώδικα προωθεί. Ανέκαθεν αποτέλεσε το παρακμιακό που ρυμουλκούσε και τους άλλους στη ρότα του.
Εκείνοι όμως, οι προηγούμενοι, που ήσαν αστοί και όχι κατσαπλιάδες, καταληψίες, τραμπούκοι και μπαχαλάκηδες, έχουν συναίσθηση της καταστροφής που προκάλεσαν; Θα δείξουν ότι μετάνιωσαν; Ότι αναγνωρίζουν τα λάθη τους; Θα ζητήσουν κάποτε μια συγγνώμη; Θα κηρύξουν εγρήγορση και την επανάσταση του αυτονόητου ή θα διαγκωνίζονται με την αθλιότερη οπισθοφυλακή του συστήματος ποιός θα θάψει το κουφάρι βαθύτερα κάτω από τη γής;

George Billinis

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube