Weather Icon
Γενικά θέματα 2 Φεβρουαρίου 2019

Ο Μαδούρο έκανε πίσω, ο χρυσός δεν φεύγει

Ο Μαδούρο έκανε πίσω, ο χρυσός δεν φεύγει
Σε θρίλερ έχει μετατραπεί η μεταφορά 20 τόνων χρυσού από την Βενεζουέλα και το υπό πίεση καθεστώς του Νίκολα Μαδούρο, καθώς φαίνεται πως υποχωρεί μπροστά στις διεθνείς πιέσεις, όπως υποστηρίζει το πρακτορείο Bloomberg.
Οι χρυσές πλάκες αξίας 850 εκατ. δολαρίων, σύμφωνα πάντα με το Bloomberg, είχαν ζυγιστεί και ήταν έτοιμες για αποστολή από το Καράκας , αλλά προς το παρόν δείχνουν να μην φεύγουν. Υπενθυμίζουμε πως την περασμένη εβδομάδα η Τράπεζα της Αγγλίας μπλόκαρε την απομάκρυνση χρυσού της Βενεζουέλας αξίας 1,2 δις. δολαρίων.
Ο Ντιοστάντο Καμπέλο, νούμερο 2 στο σοσιαλιστικό κόμμα της Βενεζουέλας σε τηλεοπτική του δήλωση είπε: «Οι Άγγλοι έκλεψαν τον χρυσό της χώρας στη Τράπεζα της Αγγλίας. Οι ιμπεριαλιστές θα έπρεπε να ήξεραν πως ποτέ δεν θα εγκαταλείψουμε».
Οι φήμες για τον χρυσό της Βενεζουέλας συνεχίζουν να δίνουν και να παίρνουν καθώς ακόμη δεν έχει γίνει γνωστός κάποιος προορισμός του χρυσού, με το Bloomberg να σημειώνει πως δεν συνηθίζονται τέτοιες μεταφορές χρυσού από τα κράτη.

Για τη συνέχεια Economistas

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube