Weather Icon
Αιγαίο , Τουρκία 4 Φεβρουαρίου 2019

Θέμα Αιγαίου, υφαλοκρηπίδας, νησιών και τουρκικής μειονότητας βάζει στο τραπέζι η Άγκυρα

Θέμα Αιγαίου, υφαλοκρηπίδας, νησιών και τουρκικής μειονότητας βάζει στο τραπέζι η Άγκυρα
Υ/Β ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ (S-120)
Σκληρά μηνύματα προς την Ελλάδα και τον Αλέξη Τσίπρα προσωπικά στέλνει η Άγκυρα, μία ημέρα πριν την επίσκεψη του έλληνα πρωθυπουργού στην Τουρκία, με τον εκπρόσωπο της τουρκικής προεδρίας να δηλώνει ότι θα τεθούν ζητήματα Αιγαίου, υφαλοκρηπίδας, νησιών και τουρκικής μειονότητας.
Ειδικότερα, στην ατζέντα των συζητήσεων κατά την επίσκεψη του Αλ. Τσίπρα στην Τουρκία, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Τ. Ερντογάν, Ιμπραϊμ Καλίν, θα περιλαμβάνει θέματα όπως οι εμπορικές σχέσεις των δύο χωρών, η «τουρκική μειονότητα» της Δυτικής Θράκης, όπως τη χαρακτήρισε, η μειονότητα των Ελλήνων στην Τουρκία, αλλά και οι εξελίξεις στο Αιγαίο, η υφαλοκρηπίδα και τα νησιά..
Ο κ. Καλίν σημείωσε παράλληλα ότι η τουρκική πλευρά εισέπραξε με ιδιαίτερη ικανοποίηση τις δηλώσεις Τσίπρα στο πρακτορείο Αναντολού, τις οποίες χαρακτήρισε «δείγμα καλής θέλησης και θετικής προσέγγισης», προσθέτοντας ότι η τουρκική πεποίθηση είναι πως και οι αυριανές συνομιλίες θα διεξαχθούν σε αυτό το κλίμα.

Για τη συνέχεια Liberal

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube