REAL TIME |

Δημόσια Διοίκηση , ΠΦΑ 2 Φεβρουαρίου 2019

Κυβέρνηση και διοικητικά δικαστήρια εκτροχιάζουν και ναρκοθετούν καθημερινά την δημοσιονομική ισορροπία και τις αντοχές της οικονομίας.

Κυβέρνηση και διοικητικά δικαστήρια εκτροχιάζουν και ναρκοθετούν καθημερινά την δημοσιονομική ισορροπία και τις αντοχές της οικονομίας.

Οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ από το 2010 έως το 2014 προέβησαν σε περικοπές μισθών ΔΥ και συντάξεων, καθώς και των δώρων, προκειμένου να επιτευχθεί η μνημονιακά απαιτούμενη δημοσιονομική ισορροπία.
Προφανώς όμως το νομικό τους οπλοστάσιο και οι συμμετέχοντες στις νομοπαρασκευατικές επιτροπές ήσαν ανεπαρκείς. Και είτε λειτούργησαν πλημμελώς, είτε σκοπίμως (!!!), σημασία έχει ότι δεν θωράκισαν επαρκώς τα νομοσχέδια, με αποτέλεσμα οι νόμοι που θέσπιζαν τις περικοπές να κηρύσσονται όλοι αντισυνταγματικοί. 
Τέτοια σύμπτωση. Ουδείς νόμος κρίθηκε Συνταγματικός από το ακυρωτικό δικαστήριο. Ούτε για τις περικοπές μισθών, ούτε των συντάξεων, ούτε των δώρων. Τρία στα τρία η αποτυχία της πασοκονεοδημοκρατίας. Ούτε κάν μια επιτυχημένη νομοθέτηση, έτσι για ξεκάρφωμα.
Και καλείται σήμερα ο εξοντωμένος ιδιωτικός τομέας, ο μοναδικός ουσιαστικά φοροδότης, να πληρώσει αναδρομικά από 15-29 δίς. 
Και επιπλέον εφεξής κάθε χρόνο τις αυξημένες δαπάνες που θα ανέρχονται σε 5-6 δίς.
Η δημοσιονομική ισορροπία πάει περίπατο.
10 χρόνια επίρριψης των βαρών στις δυνάμεις της αγοράς δεν ήσαν αρκετά. ΔΥ και συνταξιούχοι επιστρέφουν στο ονειρικό 2008 χάρη σε μια ξεφτυλισμένη πασοκονεοδημοκρατία κι ένα ΣτΕ.
 Ο ένας νόμος και το ένα άρθρο του καθεστωτικού καταληψία απεδείχθησαν περιττά. Είχαν φροντίσει οι προηγούμενοι.

Κυβέρνηση και διοικητικά δικαστήρια εκτροχιάζουν και ναρκοθετούν καθημερινά την δημοσιονομική ισορροπία και τις αντοχές της οικονομίας.
Και οι υποψήφιοι κυβερνήτες παρακολουθούν αμήχανοι, συναινετικοί και σιωπηλοί, προκειμένου να μην δυσαρεστήσουν και να μην φοβίσουν τους υποψήφιους πελάτες.
Αντί να επικοινωνήσουν στους πολίτες την επαπειλούμενη καταστροφή και να τους θέσουν προ των ευθυνών τους, τους εφησυχάζουν ως καλοί πατερούληδες ότι όλα θα τεθούν υπό έλεγχο όταν εκείνοι αναλάβουν την νομή της εξουσίας.
Ούτε ψύλλος στο κόρφο σας σύντροφοι τη ΝΔ όταν βρεθείτε στην κυβέρνηση. Η δημοσιονομική βόμβα θα σκάσει στα χέρια σας και απειλεί να σας εξαφανίσει όπως το ΠΑΣΟΚ του 2009 που επέδειξε παρόμοια αδράνεια και άγνοια κινδύνου.
George Billinis

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube