Weather Icon
Γενικά θέματα 10 Φεβρουαρίου 2019

Βενεζουέλα πέντε μηδενικά

Βενεζουέλα πέντε μηδενικά
Οι επαναστάσεις έχουν νόημα, όταν ξέρουμε τι θέλουμε και πώς μπορούμε να το χτίσουμε

Η καλύτερη απάντηση στον ιμπεριαλισμό είναι η επιτυχία των χωρών τις οποίες οι ΗΠΑ εχθρεύονται και υπονομεύουν για να εξυπηρετήσουν τα γεωπολιτικά τους συμφέροντα. Αλλά, πώς μπορείς να ορθοποδήσεις αν οι αμερικανικές εταιρείες θέλουν να σου κλέψουν τους πλουτοπαραγωγικούς πόρους και να σου επιβάλουν καθεστώς εξάρτησης; Το ερώτημα για τη Βενεζουέλα σήμερα είναι το αν ευθύνεται ο ιμπεριαλισμός για την πείνα και την ανωμαλία, ή αν φταίει η λατινοαμερικανική ποικιλία του σοσιαλισμού. Μια ισορροπημένη απάντηση θα ορίσει την ορθότερη πολιτική που πρέπει να εφαρμοστεί.
Αφού ξεκαθαρίσουμε ότι αυτή τη στιγμή προέχει η αποτροπή του εμφυλίου πολέμου και η επανεκκίνηση της οικονομίας, ας δούμε τι έφταιξε και πώς μπορεί να μπει τάξη στο χάος. Η χρεοκοπία της Βενεζουέλας είναι αποτέλεσμα διεθνών συγκυριών οι οποίες επιδεινώθηκαν από την κλεπτοκρατία και τον κρατισμό: όπως όλοι ξέρουμε, η χώρα διαθέτει, εκτός από το πετρέλαιο, κοιτάσματα χρυσού, βωξίτη, σιδήρου και νικελίου· έχει ευνοϊκή γεωγραφική θέση και κλίμα· οι φίλοι δεν της λείπουν – στο εξωτερικό έχει περίσσεια θαυμαστών που ανησυχούν για τις πρόσφατες συνωμοσίες του αμερικανικού κεφαλαίου.
για τη συνέχεια AthensVoice

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube