REAL TIME |

Weather Icon
Γενικά θέματα 23 Φεβρουαρίου 2019

Ο Μαδούρο διακόπτει τις διπλωματικές σχέσεις με Κολομβία

Ο Μαδούρο διακόπτει τις διπλωματικές σχέσεις με Κολομβία
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο ανακοίνωσε την διακοπή των διπλωματικών σχέσεων με την Κολομβία, από όπου γίνονται προσπάθειες για τις είσοδο ανθρωπιστικής βοήθειας στην Βενεζουέλα.
«Αποφάσισα να διακόψω τις πολιτικές και διπλωματικές σχέσεις με την φασιστική κυβέρνηση της Κολομβίας, ο πρεσβευτής και οι πρόξενοι της οποίας έχουν 24 ώρες για να εγκαταλείψουν την Βενεζουέλα. Εξω, ολιγάρχες!», είπε απευθυνόμενος σε συγκέντρωση οπαδών του στο Καράκας.
«Εγώ κυβερνάω τη Βενεζουέλα, εγώ θα συνεχίσω να την κυβερνάω» ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Νικολάς Μαδούρο, εν μέσω των συνεχιζόμενων διαδηλώσεων.

«Είμαι πιο σταθερός από ποτέ, ισχυρός σαν δέντρο. Κυβερνάω αυτή τη χώρα και θα συνεχίσω να το κάνω για πολλά χρόνια» έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Τόνισε δε, ότι η Βενεζουέλα διακόπτει τις διπλωματικές σχέσεις με τη γειτονική Κολομβία.



Ciudadanos intentan salvar parte de la ayuda humanitaria que fue incendiada por funcionarios de la PNB en el puente Santander, Ureña





Παράλληλα, ο Χουάν Γκουαϊδό ανήγγειλε μέσω του Twitter την είσοδο του πρώτου φορτίου με ανθρωπιστική βοήθεια από την Βραζιλία στο έδαφος της Βενεζουέλας, παρά την διαταγή του προέδρου Νικολάς Μαδούρο να κλείσουν τα σύνορα.

¡Atención Venezuela!

Anunciamos que los camiones de la ayuda humanitaria provenientes de Colombia ya están en territorio venezolano.

El régimen usurpador está impidiendo su paso.

No podrán con nuestra decisión irreversible de vivir en libertad.






Η κατάσταση στα σύνορα είναι τεταμένη, με την εθνοφρουρά της Βενεζουέλας να κάνει εκτεταμμένη χρήση δακρυγόνων ώστε να εμποδίσει τους εθελοντές να περάσουν τα φορτηγά με την ανθρωπιστική βοήθεια.
Αυτομόλησαν 13 στρατιωτικοί
Ενδεκα στρατιωτικοί και δύο αστυνομικοί των δυνάμεων της Βενεζουέλας αυτομόλησαν σήμερα διασχίζοντας τα σύνορα της Βενεζουέλας με την Κολομβία στην Κούκουτα.
Τα σύνορα είναι κλειστά έπειτα από διαταγή του προέδρου Νικολάς Μαδούρο, για να εμποδισθεί η είσοδος ανθρωπιστικής βοήθειας στην χώρα του, ανακοίνωσαν οι αρχές της Κολομβίας.
Σε ανακοίνωσή της προς τα μέσα ενημέρωσης, η υπηρεσία μετανάστευσης της Βενεζουέλας διευκρινίζει ότι «οργανώνει συνομιλίες» με τους 13, ανάμεσα στους οποίους περιλαμβάνεται ένας ταγματάρχης της μπολιβαριανής εθνικής ένοπλης δύναμης.

sigmalive

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube