REAL TIME |

Weather Icon
ΗΠΑ , Λατινική Αμερική 9 Φεβρουαρίου 2019

Βενεζουέλα: Δεν αποκλείει στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ ο Γκουαϊδό

Βενεζουέλα: Δεν αποκλείει στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ ο Γκουαϊδό

REUTERS/CARLOS GARCIA RAWLINS
Ο αυτοανακηρυχθείς μεταβατικός πρόεδρος της Βενεζουέλας, Χουάν Γκουαϊδό, αρνήθηκε να αποκλείσει το ενδεχόμενο να επιτρέψει επέμβαση των ΗΠΑ ώστε να εκδιωχθεί ο Νικολάς Μαδούρο από την εξουσία και να αποφευχθεί, όπως είπε, μία ανθρωπιστική κρίση.
Μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) o Γκουαίδό υπογράμμισε πως θα πράξει «ό,τι είναι αναγκαίο προκειμένου να σωθούν ανθρώπινες ζωές», αν και αναγνώρισε πως μία αμερικανική επέμβαση είναι ένα «άκρως αμφιλεγόμενο θέμα».

«Θα κάνουμε ό,τι έχει το χαμηλότερο κοινωνικό κόστος, παράγει κυβερνησιμότητα και σταθερότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση έκτακτης ανάγκης» είπε ο 35χρονος ηγέτης της αντιπολίτευσης, ενώ πρόσθεσε ότι προσπαθεί να εισάγει φάρμακα και τρόφιμα από τις ΗΠΑ, αλλά οι προμήθειες μένουν κολλημένες σε αποθήκες της Κολομβίας, καθώς ο στρατός της Βενεζουέλας έχει μπλοκάρει την είσοδό τους.

Προειδοποίησε δε για 300.000 θανάτους, εάν δεν επιτραπεί η είσοδος της απολύτως αναγκαίας ανθρωπιστικής βοήθειας. 
naftemporiki.gr 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube