Weather Icon
πΓΔΜ, Σκόπια , Σκοπιανό 26 Φεβρουαρίου 2019

Μαρία Μαργαρώνη: Η δημοσιογράφος του BBC που προκάλεσε… «μακεδονικό» πόλεμο

Μαρία Μαργαρώνη: Η δημοσιογράφος του BBC που προκάλεσε… «μακεδονικό» πόλεμο

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 η Μαρία Μαργαρώνη τονίζει: «Ποτέ στην καριέρα μου δεν έχω δεχθεί τόσα πολλά μηνύματα. Δεν περίμενα τέτοιες αντιδράσεις».

Αναταραχή στο πολιτικό σύστημα προκάλεσε το δημοσίευμα του BBC περί «καταπιεσμένης μακεδονικής μειονότητας» που… ανάσανε τώρα που πέρασε η συμφωνία των Πρεσπών.
Το σκηνικό που στήθηκε γύρω από ένα ρεπορτάζ που μάλιστα ήταν «ψυγείο» (η συνέντευξη είχε ληφθεί από το καλοκαίρι) προκάλεσε πόλεμο μεταξύ της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης. Συνέβαλε, όμως, και στην εκμετάλλευση από εθνικιστικούς κύκλους που τους τελευταίους μήνες επιχειρούν να εκμεταλλευτούν τα όσα έχουν γίνει γύρω από το «Μακεδονικό».
«Πέτρα του σκανδάλου» σε όλη αυτή την υπόθεση είναι η δημοσιογράφος που υπογράφει αυτό το ρεπορτάζ και είναι ελληνικής καταγωγής. Η Μαρία Μαργαρώνη, που έχει γεννηθεί στο Λονδίνο κι εργάζεται για το BBC, προκάλεσε την οργή τόσο της κυβέρνησης όσο και των ακραίων εθνικιστικών κύκλων. Οι οποίοι έχουν εξαπολύσει επίθεση σε βάρος της δημοσιογράφου μέσω των social media.

Για τη συνέχεια in.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube