Weather Icon

Σοφία Τζιτζίκου στην «Κ»: «Στέλεχος με μισθό 7.000 ευρώ και καθαρίστρια με 2.200»

Σοφία Τζιτζίκου στην «Κ»: «Στέλεχος με μισθό 7.000 ευρώ και καθαρίστρια με 2.200»
Η συνταξιούχος φαρμακοποιός και πρώην πρόεδρος της ελληνικής επιτροπής της UNICEF Σοφία Τζιτζίκου στο Τσαντ το 2014. Μια επικίνδυνη αποστολή, κατά την οποία μέλη της συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν ενώπιον τοπικού δικαστή, ο οποίος, κρατώντας καλάσνικοφ, τους κατηγορούσε για κατασκοπεία.
Το 2014, η Σοφία Τζιτζίκου εκπροσώπησε την εθνική επιτροπή της UNICEF σε ένα ταξίδι στο Τσαντ. Ηταν επικίνδυνη αποστολή. Τα μέλη της αποστολής συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν ενώπιον ενός τοπικού δικαστή, ο οποίος τους κατηγορούσε για κατασκοπεία κραδαίνοντας ένα… καλάσνικοφ. Η περιπέτεια είχε αίσιο τέλος, αλλά η ταραχή ήταν μεγάλη. 
«Αυτά έχει η δουλειά στο πεδίο» είπε το ίδιο βράδυ στο skype, καθησυχάζοντας τον γιο της στην Αθήνα. Περίπου δύο χρόνια αργότερα, η Σοφία Τζιτζίκου θα διάβαζε στο πόρισμα ανεξάρτητης ελεγκτικής εταιρείας ότι 15.000 ευρώ που είχαν περισσέψει από τα χρήματα που είχε δώσει η UNICEF για τη συγκεκριμένη αποστολή, είχαν πάει στις τσέπες υπαλλήλων του ελληνικού τμήματος.

Για τη συνέχεια Kathimerini

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube