Weather Icon
Γενικά θέματα 13 Φεβρουαρίου 2019

Τα 5 ψέματα για τη Βενεζουέλα

Τα 5 ψέματα για τη Βενεζουέλα
Την ώρα που εκατομμύρια άνθρωποι στη Βενεζουέλα βρίσκονται αντιμέτωποι με τεράστιες ελλείψεις σε τρόφιμα και φάρμακα και διαδηλώνουν στους δρόμους ζητώντας να αποκατασταθεί η Δημοκρατία, η κυβερνητική προπαγάνδα του Νικολάς Μαδούρο φθάνει μέχρι και την Ελλάδα.
Γράφει ο Ιάσων Πιπίνης
Τα επιχειρήματα του καθεστώτος της Βενεζουέλας αναπαράγει συχνά και ο ΣΥΡΙΖΑ, αδιαφορώντας για τις δολοφονίες και τα βασανιστήρια σε αντιφρονούντες. Η προπαγάνδα της μπολιβαριανής επανάστασης, που βρίσκει ευήκοα ώτα και στην Ελλάδα, περιλαμβάνει 5 βασικά ψέματα.
1ο ψέμα. «Ο Νικολάς Μαδούρο είναι ο νόμιμος πρόεδρος της Βενεζουέλας, καθώς εξελέγη δημοκρατικά στις προεδρικές εκλογές του Μαΐου του 2018». Η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Στις εκλογές του 2018 δεν συμμετείχαν τα μεγαλύτερα κόμματα της αντιπολίτευσης, ενώ οι άλλοι τρεις υποψήφιοι που είχε απέναντί του ο Μαδούρο ήταν ανύπαρκτα και ανυπόληπτα στελέχη της αντιπολίτευσης που κατέβηκαν την τελευταία στιγμή για να «νομιμοποιήσουν» την εκλογική διαδικασία – παρωδία. Η Ευρωπαϊκή Ενωση είχε προειδοποιήσει τον Μαδούρο ότι δεν επρόκειτο να αναγνωρίσει το εκλογικό αποτέλεσμα. Από τις 10 Ιανουαρίου του 2019, που ξεκίνησε η νέα θητεία του Μαδούρο, η διεθνής κοινότητα δεν τον αναγνωρίζει ως νόμιμο πρόεδρο.

Για τη συνέχεια eleftherostypos.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube