REAL TIME |

Weather Icon

Welt: Η Ελλάδα στο επίκεντρο της παράτυπης μετανάστευσης;

Σε άρθρο στη διαδικτυακή Welt περιγράφεται πώς πρόσφυγες με πλαστά ή παραποιημένα ταξιδιωτικά έγγραφα διακινούνται από ελληνικά αεροδρόμια. Σύμφωνα με γερμανική έκθεση οι ροές από την Τουρκία στα νησιά έχουν αυξηθεί.
Οι αρθρογράφοι κάνουν αναφορά σε συνάντηση Ελλήνων και Γερμανών στελεχών το βράδυ της 10ης Νοεμβρίου του 2018, για να κάνουν απολογισμό των ελέγχων στα ελληνικά αεροδρόμια. Εκείνο που διαπίστωσαν και τους προβλημάτισε ήταν το ερώτημα, γιατί εκείνο το Σάββατο ο αριθμός των παράνομων ταξιδιωτικών εγγράφων που κατασχέθηκαν στο αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος” ήταν τόσο υψηλός, 600 μέσα σε μια ημέρα. Η εικόνα που αποκόμισαν οι Γερμανοί αστυνομικοί, που συνεργάζονται σε συμβουλευτικό επίπεδο στα αεροδρόμια με Έλληνες συναδέλφους τους, αποτυπώθηκε μαζί με πολλά άλλα στοιχεία σε εσωτερική έκθεση του Κέντρου Κοινής Ανάλυσης και Στρατηγικής για την Παράτυπη Μετανάστευση (GASIM), στην οποία συμμετέχουν η Υπηρεσία Πληροφοριών, η Υπηρεσία Καταπολέμησης του Εγκλήματος, η Υπηρεσία Προστασίας του Συντάγματος, η ομοσπονδιακή αστυνομία, το υπουργείο Εξωτερικών και η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Προσφύγων και Μετανάστευσης. Την έκθεση έχει στη διάθεσή της η γερμανική εφημερίδα Welt.

Για τη συνέχεια Capital

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube