Weather Icon
Αλβανία , Γενικά θέματα 6 Ιανουαρίου 2019

The Economist: Η αλβανική μαφία δεν είναι στην πραγματικότητα μαφία

The Economist: Η αλβανική μαφία δεν είναι στην πραγματικότητα μαφία

Υπάρχουν ενδείξεις πως υπάρχουν συμμαχίες με πολιτικούς ώστε να ξεπλύνουν τα χρήματά τους στην αγορά ακινήτων σε Βαλκανικές χώρες

Σε άρθρο της η βρετανική εφημερίδα The Economist αναλύει την δράση των Αλβανών εγκληματιών ανα των κόσμο και προσπαθεί να ανακαλύψει τα αίτια που οδήγησαν την αλβανική μαφία που λειτουργεί σε άλλες χώρες πέραν της Αλβανίας
Η εφημερίδα ξεκινά με αναφορά στην πρόσφατη δολοφονία του Ελληνοαυστραλού, Τζον Μακρή, που καθώς έφευγε από το σπίτι του σε ένα παραθαλάσσιο προάστιο της Βούλας, στην Αθήνα, στις 31 Οκτωβρίου, ένας άντρας έτρεξε προς το αυτοκίνητό του και τον πυροβόλησε. Ο Μακρής βγήκε από το αυτοκίνητό του σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να διαφύγει, αλλά ο ένοπλος άντρας τον εγκλώβισε και τον σκότωσε.
Επειτα, κάνει λόγο και για τη δολοφονία του Σιλβέστερ Ζότολα (Sylvester Zottola), φερόμενου μέλους της εγκληματικής οικογένειας Μπονάνο (Bonanno). Η δολοφονία του έγινε μερικές εβδομάδες πριν πέσει νεκρός ο ομογενής.
Τα δύο περιστατικά, μαζί με τη ληστεία που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του πρώην ποδοσφαιριστή Ραούλ Ταμούδο στην Βαρκελωνη, η Αστυνομία τα απέδωσε στην «αλβανική μαφία» και τα συνδέει με πολλά άλλα που φέρνουν στην επιφάνεια την αυξανόμενη επίδραση των Αλβανόφωνων γκάνγκστερ στον διεθνή υπόκοσμο, όπως γράφει ο «Economist».

Για τη συνέχεια Himara 

Πηγή: Himara.gr | Ειδήσεις απ’ την Βόρειο Ήπειρο

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube