Weather Icon
Δημόσια Διοίκηση , Διαφθορά 15 Ιανουαρίου 2019

Politico: Πρόστιμο 200 εκατ. από την OLAF στην Ελλάδα για δίκτυο απάτης με κινέζικα προϊόντα

Politico: Πρόστιμο 200 εκατ. από την OLAF στην Ελλάδα για δίκτυο απάτης με κινέζικα προϊόντα

Πρόστιμο 200 εκατομμυρίων ευρώ θέλει να επιβάλει η ευρωπαϊκή υπηρεσία καταπολέμησης της απάτης, OLAF, κατά των ελληνικών Αρχών, καθώς δεν κατάφεραν να καταπολεμήσουν ένα μεγάλο δίκτυο απάτης με προϊόντα από την Κίνα.

Όπως μεταδίδει το Politico, το διεθνές δίκτυο εισήγαγε πολύ φθηνά ρούχα και παπούτσια στην Ευρώπη, ενώ δεν πλήρωναν φόρους για τα προϊόντα που μετέφεραν.
Η έρευνα της OLAF επικεντρώθηκε στο κινεζικό λιμάνι του Πειραιά στην Αθήνα, καθώς οι τελωνειακές υπηρεσίες δεν μπόρεσαν να εντοπίσουν το εγκληματικό δίκτυο, το οποίο σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Politico, δεν πληρώνει φόρους ύψους περίπου 2,5 δισ. ευρώ σε έξι χώρες από το 2015. Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, αυτές οι απώλειες φορολογικών εσόδων επιβαρύνουν πολύ τους εθνικούς προϋπολογισμούς αλλά και τον προϋπολογισμό της ΕΕ.

Για τη συνέχεια Liberal

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube