REAL TIME |

Weather Icon

Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Σιατίστης Παύλος – Ανακοίνωση της Eπιτροπή Δημοψηφίσματος για την συμφωνία των Πρεσπών

Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Σιατίστης Παύλος – Ανακοίνωση της Eπιτροπή Δημοψηφίσματος για την συμφωνία των Πρεσπών
«Μέ τήν γραφίδα μου ὑπερασπίζομαι τήν Πατρίδα μου, αὐτό κάνω. Γίνομαι ἡ φωνή τῶν συμπολιτῶν μου, τῶν ἀνθρώπων τοῦ ποιμνίου μου».
Μητ. Σισανίου και Σιατίστης Παύλος
Ο Σεβ. Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης Παύλος έφυγε από ανακοπή καρδιάς την Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019. Ο Σιατίστης Παύλος ήταν υπόδειγμα ορθόδοξου ιεράρχη αλλά και αγωνιστή του ελληνισμού. Συμμετείχε σε όλους τους μεγάλους δημοκρατικούς και εθνικούς αγώνες των τελευταίων χρόνων, –και ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές– ενώ πλούσιο και πρότυπο ήταν το φιλανθρωπικό του έργο στην μητρόπολή του.
Ήταν από τους ιεράρχες που αντιτάχθηκαν σθεναρά στην μειοδοτική συμφωνία των Πρεσπών με κείμενα, ομιλίες, ενώ ήταν μεταξύ των 22 μητροπολιτών της Μακεδονίας που με επιστολή προειδοποιούσαν πριν λίγες μέρες ότι αν κυρωθεί η συμφωνία των Πρεσπών θα αποτελέσει «μόνιμη εστία καλλιέργειας αλυτρωτισμού και εχθρότητος».

Συμμετείχε στην Eπιτροπή Δημοψηφίσματος για την συμφωνία των Πρεσπών και μάλιστα το τελευταίο κείμενό του, που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019 στην romfea.gr, ανέφερε μεταξύ άλλων πολύ σημαντικών ότι:
«Ἐμεῖς σᾶς προτείνουμε νά μοιραστεῖτε τήν εὐθύνη τῆς ἀπόφασης μέ τόν Λαό. Σς προτείνουμε Δημοψήφισμα, δ καί τώρα. Δέν εἶναι οἱ κάτοικοι τῆς γειτονικῆς Χώρας ὡριμότεροι τῶν Ἑλλήνων.
Ἀλλοιῶς ἐκφράζετε περιφρόνηση ἀπέναντι στό λαό. Μακάρι νά σᾶς φωτίσει ὁ Θεός αὐτή τήν ἔσχατη ὥρα».
Η Επιτροπή στην μνήμη αυτού του άξιου ποιμενάρχη θα κάνει ότι μπορεί για να εκπληρώσει την επιθυμία του η συμφωνία των Πρεσπών να τεθεί σε δημοψήφισμα και να ερωτηθεί ο λαός αν την επιθυμεί.
13 Ιανουαρίου 2019  
Eπιτροπή Δημοψηφίσματος για την συμφωνία των Πρεσπών

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube