Weather Icon
πΓΔΜ, Σκόπια , Σκοπιανό 20 Ιανουαρίου 2019

Αυτοκινητοβιομηχανίες λένε όχι στην Ελλάδα και βλέπουν Σκόπια

Αυτοκινητοβιομηχανίες λένε όχι στην Ελλάδα και βλέπουν Σκόπια

Τα Σκόπια από την εποχή της ενιαίας Γιουγκοσλαβίας έχουν μακρά ιστορία εμπλοκής στον τομέα της αυτοκίνησης, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι προ διετίας πληροφορίες έκαναν λόγο για επιλογή της χώρας ως τον τόπο κατασκευής του νέου εργοστασίου της Aston Martin.

Και μπορεί τελικά η Aston Martin να μην επέλεξε τα Σκόπια για την κατασκευή του νέου της εργοστασίου στο οποίο θα παραγόταν το crossover DBX (δεν έχει ξεκινήσει ακόμη η παραγωγή του), όμως η γειτονική μας χώρα είναι πολύ δραστήρια στο κομμάτι της κατασκευής ανταλλακτικών και εξαρτημάτων αυτοκινήτων.
Από την εποχή κιόλας της Zastava, στα Σκόπια ξεκίνησε τη δεκαετία του 1960 η κατασκευή εξαρτημάτων για την κραταιά αυτοκινητοβιομηχανία της πρώην Γιουγκοσλαβίας και συνεχίστηκε μέχρι την πτώση της εταιρείας τη δεκαετία του 1990.
Σήμερα, στα Σκόπια έχουν την έδρα τους τουλάχιστον 50 εταιρείες κατασκευής ανταλλακτικών και εξαρτημάτων για αυτοκίνητα (ζώνες ασφαλείας, τακάκια, συμπλέκτες, μπαταρίες, εξαρτήματα φορτηγών-λεωφορείων), ενώ υπάρχουν τα τελευταία χρόνια και πολλές επενδύσεις μεγάλων και γνωστών πολυεθνικών εταιρειών του κλάδου όπως η Delphi (κατασκευάζει ηλεκτρονικά συστήματα), η Adient (καθίσματα αυτοκινήτων), η Lear (υφάσματα καθισμάτων, ηλεκτρικά), η KSS (αερόσακοι) και άλλες.

Για τη συνέχεια newsauto

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube